avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general HG 1860/2006
Discuție deschisă în Contabilitate în general

HG 1860/2006

Buna. Imi spuneti va rog care este suma decontata pentru cazare, in 2017, in cazul cazarii la o persoana fizica fara document justificativ (doar declaratie pe proprie raspundere)? 47 Ron? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: AnamariaC1 , utilizator 20:18, 18 Decembrie 2017
Gasiti aici actul normativ: [ link extern ]
Nu precizati daca sunteti o institutie publica (in anexa la pct.28 se prevede 30 lei/ noapte de cazare) sau 0 firma privata (conform prevederilor din contractul colectiv de munca al firmei).
Pentru institutiile publice:
În situaţia în care personalul aflat în delegare nu se cazează în condiţiile prevăzute la art. 26 din Anexa la HG 1860/2006, cheltuielile de cazare se compensează prin plata, pentru fiecare noapte, a sumei de 45 lei.

Pentru sectorul privat:
Codul Muncii
art.44
...
(2) Salariatul delegat are dreptul la plata cheltuielilor de transport si cazare, precum si la o indemnizatie de delegare, in conditiile prevazute de lege sau de contractul colectiv de munca aplicabil.
Este vorba de firma privata. Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Relocare în alt oraș în cadrul aceleiasi firme ancutza85 ancutza85 Lucrez de 3 ani la o firma iar în ultimul an am avut foarte multe delegații în capitala. Cam 20 zile pe luna. De la 1 noiembrie mi s-a schimbat și ... (vezi toată discuția)
Deducere cheltuieli cu cazarea fara factura seseph seseph Care este suma ce se poate deconta pt cazare fara documente justificative(cazare la particular) (vezi toată discuția)
Acordare diurna salariat detasat la 80 km distanta frank09 frank09 Buna ziua Cum trebuie procedat pentru a putea acorda unui salariat diurna daca este detasat la o distanta de 80 km fata de sediul firmei?Ce suma pot sa ii ... (vezi toată discuția)