avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi minor

Buna ziua. Este vorba despre un baiat de 14 ani aflat in custodia exclusiva a mamei lui.Mama mai are un baiat mai mic din a doua castorie esuata. Ea vrea sa plece din tara cu amandoi copiii sa-si stabileasca domiciliul in alta tara. Pentru cel mic este in discutii ci tatal lui pentru acord de iesire din tara. Cel mare are dreptul sa refuze sa plece cu mama lui ? Se poate adresa la Protectia Copilului sa primeasca ajutor ca sa ramana in tara. El are unde sta ,la bunicii materni unde,de fapt,locuieste. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 10:46, 18 Decembrie 2017
Poate cere, insa sunt sanse micute de admitere, copiii ar trebui sa stea cu parintii lor, nu cu bunicii. Depinde insa de intreaga situatie de fapt, de motivele copilului, de cine il sustine, de ce si de cand nu a locuit cu mama etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mama minora Gessica Gessica Buna seara.Sora mea are aproape 17 ani ( ii implineste in aprilie) . in luna august a anului trecut a nascut un baietel . Tatal baietelului l-a recunoscut si ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil minor oanamaiu oanamaiu Buna ziua, Eu si sotul meu vom divorta, avem impreuna o fetita(4 ani), se pare ca nu putem ajunge la o intelegere de custodie comuna(cum as fi vrut eu) si ... (vezi toată discuția)