avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Baza calcul pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Baza calcul pensie

Mi-am calculat stagiul de pensionare si as dori sa stiu, in cazul in care nu este cel maxim (este de 18 ani) care este baza de calcul? se considera contributiile din anii lucrati si se aplica o penalizare sau se ofera direct pensia minima garantata? Mentionez ca stagiul de cotizare real este de 13 ani la care s-au adaugat anii de facultate.(Data nasterii 06.11.1962)

Alte discuții în legătură

Determinarea varstei de pensionare mirceamandrut mirceamandrut Buna ziua, Am urmatoarea situatie: conform calcului de determinare varsta de pensionare pentru femei, eu pot iesi la pensie in luna septembrie 2012, cand ... (vezi toată discuția)
Se adaugă anii munciți în străinătate la vechimea în munca pentru ieșirea la pensie mihaela273 mihaela273 sotul meu a lucrat 2 ani si 10 luni, legal, in Germania, intre 1991-1995 .la plecarea in tara i s-au returnat sumele corespunzatoare contributiilor.va intreb ... (vezi toată discuția)
Calcul pensie la limita de varsta mariana55_ro mariana55_ro buna ziua ! am fost pensionata anticipat cu penalizare de 18 %. Acum am facut virsta standard de pensionare . La calculul pensie pentru limita de varsta se ... (vezi toată discuția)