avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... relatii privind evidenta prizonierilor de razboi ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

relatii privind evidenta prizonierilor de razboi deportati in Rusia

Buna ziua,
Bunicul meu a stat prizonier de razboi doi ani si noua luni in Rusia.
-9 luni in lagar in Siberia
-2 ani de munca la canalul Volga-Don
Deoarece a fost schimbat livretul militariar la intoarcerea acasa in cel nou nu s-au transcris toate datele, nu i-au fost recunoscuti cei doi ani de prizonierat de la Volga-Don. La Comisariatul Militar din Tulcea nu sa gasit nici o evidenta.
A fost concentrat in 1939 la Bucuresti iar in1945 a cazut prizonier la Iasi fiind lasat la vatra din prizonierat in 1948.
Va rog sa-mi spuneti unde as putea gasi o evidenta a celor ce au fost prizonieri de razboi.

Fac aceste demersuri in numele bunicii mele in varsta de 97 ani ,care beneficiaza de o pensie foarte mica.

Cu respect,
Cristian Iorga

Alte discuții în legătură

Buna seara,respectuos va rog sa-mi comunicati ce lege a aparut ... mariahagioglu mariahagioglu Buna seara,respectuos,va rog sa-mi comunicati,ce lege a aparut privind drepturile de mostenitor al unui fost detinut in lagarele de concentrare din ... (vezi toată discuția)
Îndemnizație copil de prizonier de război mikest mikest Tatăl meu a fost concentrat, a luptat in al doilea război mondial a fost si prizonier la rusi. Am un Duplicat legalizat al Livretului Militar din anul 1948. ... (vezi toată discuția)
Legea 232 din 2020 Bukos Bukos Bună ziua. Unde aș putea afla ce s-a întâmplat cu bunicul meu care a participat la cel de-al doilea razboi mondial unde a dispărut. Vreau să aflu ... (vezi toată discuția)