avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare cumparare si titlu de proprietate

Buna ziua! Parintii mei au un contract de vanzare cumparare incheiat in anul 1995 luna 7 cu bunicul in care au primit casa si anumite suprafete de terenuri
In acel contract scrie ca bunicul a dobandit terenurile conform reconstituirii dreptului de proprietate 18/1991 cu titlul de proprietate nr xxx din 1995 luna 2(titlu pe care nu-l detin s-a pierdut pe undeva)

In anul 2000 s-au emis alte titluri de proprietate fara stirea noastra(probabil surorile bunicului) in care pe titlul cu numele bunicului nu mai apar acele suprafete care au fost vandute in 1995 apar suprafete mai mici,iar suprafetele care ne-au fost vandute noua sunt pe un titlu in care bunicul meu e mostenitor alaturi de cele doua surori nicidecum el singur cum trebuia sa fie.
Mentionez ca surorile si-au luat partea care li se cuvenea imediat dupa 1990 dar acum le vad trecute ca mostenitoare si pe pamanturile noastre.

Eu acum am descoperit ca a trebuit sa fac succesiunea dupa tatal meu.Intrebarea este cum poate fi posibil sa existe doua randuri de acte si cine are dreptate,eu cu contractul de vanzare cumparare din 1995 sau ele cu un titlu care nu stiu de unde a aparut emis in 2000

Cel mai recent răspuns: Marian20001 , utilizator 17:36, 19 Decembrie 2017
TRebuie vazute actele, cererile, de cand exista Cf daca exista etc.
Cereri la ce,ca fiecare si-a luat pamantul dupa 1990 avand titlu de proprietate ca si bunicul.Iar el a mers cu titlul de proprietate (tin si eu minte) cand a facut contractul de vanzare cumparare,A fost autentificat inscris in publicitatea imobiliara(scrie pe spate) de cartea funciara nu stiu unde sa verific.
Ela mers cu titlul lui cand toate lucrurile erau clarificate cu surorile
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Marian20001, utilizator
Pentru dv. lucrurile sunt clare, pentru mine nu. Eu nu imi amintesc, asadar eu nu stiu situatia. Nu stiu ce anume act a incheiat, in ce zona a tarii, nu pot stabili nici legislatia aplicabila. Ca sa avem o idee trebuie vazute macar titlurile de proprietate. Cereti copii daca nu mai aveti originalul.
Eu am titluri dar pe cele noi din 2000 nu cel dupa care s-a incheiat contractul de vanzare cumparare in 1995,iar pe cele noi in unul din ele apar si surorile ca mostenitori alaturi de bunicul.Pe mine ma intereseaza cel vechi cu care s-au facut actele nu astea noi care sigur sunt gresite
Eu am inteles ca va interesa care titlu e preferabil si cum e posibil sa existe doua titluri pentru acelasi teren.
Mergeti la emitent si verificati conditiile, va trebuie probabil anunt in Monitor ca s-a pierdut, o serie de acte ca sunteti mostenitor etc.

Alte discuții în legătură

Succesiune vali_ned vali_ned Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la speta mea. Bunica mea doreste sa ne vanda 8 hectare de pamant mie si fratelui meu, cate 4 ha de fiecare. Mama ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate pe legea 18/1991, cu stersaturi si modificari. Maya Marin Maya Marin Poate ma puteti ajuta cu un sfat. Va multumesc anticipat ! Tatal meu a primit Titlul de Proprietate de la Primarie cu stersaturi si modificari. Intrebarea ... (vezi toată discuția)
Teren succesiune CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 speta este in felul urmator: x are 3 copii(un baiat si 2 fete) , titlul de proprietate apare pe numele unui singur copil, respectiv bunicul meu, care a ... (vezi toată discuția)