avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am acceptat un test poligraf pentru că sunt ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am acceptat un test poligraf pentru că sunt nevinovat, dar mi s-a spus că e posibil să urmeze încă unul. Sunt obligat să mă prezint dacă mă cheamă?

Bunaziua!
Ma numesc Marius Dobrin si am 22 de ani locuiesc in Targu Jiu judetul gorj am si eu o mica dilema in legatura cu un caz si sper sa primesc un raspuns. Multumesc anticipat!
Acum aproximativ 1 an si 2-3 luni am lucrat ca DJ la un majorat unde in localul respectiv s-a furat un telefon. A trecut ceva timp iar eu am fost chemat la sectia Novaci pentru declaratii. Am ajuns in sectia de politie am dat declaratia cu punctul meu de vedere unde am si specificat ca am fost agresat fizic de tatal vatamatei unde ulterior am fost controlat in masina, in ghiozdanele cu care transportam aparatura mea personala si chiar si fizic de catre un agent din Baia De Fier care a venit insoti de inca un coleg dupa apelul efectuat la 112 de catre persoana vatamata. Localul nu avea camere si au doar 4 poze facute de fotograful care era angajat pentru majoratul respectiv unde se vede ca eu stau langa masa unde s-a efectuat furtul. Specific ca datoria mea a fost sa verific sonorizarea localului si pozitionarea boxelor corespunzator. In declaratia data de mine am specificat absolut tot ce am putut despre seara respectiva iar problema care m-a deranjat in sectia de politie de la Novaci a fost ca politistul care ma audia tot imi punea intrebarea: nu o citez exact a trecut ceva timp dar similar cu: "Sigur nu ai luat tu telefonul si l-ai ascuns?" eu incercand sa imi completez declaratia tot eram presat de aceasta intrebare intr-un final politistul acceptand raspunsul meu si lasandu-ma sa imi completez declaratia. Ulterior la distanta de 10-11 luni Colaboratorul meu Bogdan (specific prieten foarte bun) a fost chemat sa dea si el declaratie si ulterior a fost supus la un test poligraf. Rezultatul fiind pozitiv (adica tot ce a declarat a fost adevarat din spusele lui acum nu stiu exact deoarece nu am acces la informatiile de dosar desi stiu ca nu ar mintii baiatul). Astazi 19/12/2017 am fost chemat si eu la un test poligraf facut la mine in judet in Gorj Tg-Jiu la sectia IPJ.
Ca procedura standard doamna care m-a supus testului a avut o mica discutie cu mine in legatura cu seara respectiva cerandu-mi explicatii etc informatii pe care eu le-am oferit fara nici o problema (din ce imi aminteam exact dar si vag datorita distantei de timp).
Am procedat testului fara sa ma supuna (asa cum spune procedura) unui TEST standard initial (din cate am citit pe net acum poate ma insel) si am procedat direct catre cele 4 examinari.
Din cele 8 intrebari 2 fac parte din cauza respectiva pe care mi le-a pronuntat cu voce tare in toate cele 4 teste intr-o ordine diferita.
Intrebarile aferente fiind:
1) Ai furat tu telefonul? (sau ceva similar oricum intrebare directa)
si intrebarea numarul 2) Ai luat telefonul de pe masa si l-ai ascuns? (ceva similar oricum intrebarea nu o am in minte exact)
Restul intrebarilor fiind random gen: Locuiesti in arad? Ai 25 de ani? etc intrebari irelevante.
Acum dupa cele 4 testari Doamna respectiva imi spune asa:
Domnul Dobrin nu inteleg de ce la intrebarea numarul 1 aferenta cu cazul raspunsul dumneavoastra este bun adica NU ati furat telefonul si la intrebarea numarul 2 imi da o reactie corpul dumneavoastra!
Acum eu personal sunt deranjat de intrebarea respectiva deoarece cand imi este adresata aceasta intrebare tot ce imi vine in minte este politistul care insista asupra acestui subiect si ma cuprind nervii si respiratia imi accelereaza.
Doamna care s-a ocupat de mine mi-a spus ca s-ar putea sa mai fie necesara inca o testare prin intermediul testului poligraf.
Acum intrebarile mele sunt:
1) Sunt obligat sa ma supun unui ulterior test in caz ca sunt chemat telefonic? (Desi eu pentru testul respectiv nu am primit nimic de semnat doar anuntat via telefon)
2) Din cate am inteles nu ar avea suficiente probe ci doar o invinuire din catre partii vatamate spunand in declaratia ei ca suspectii pentru ea ar fi "Baietii de la Targu Jiu", ce se poate intampla in CEL MAI RAU CAZ?
3) Care sunt pasii pe care trebuie sa ii urmez ca sa ies din aceasta incurcatura din care nu fac parte?
4) Daca nu ma prezint in caz ca sunt chemat inca o data mi se poate intampla ceva rau?

Specific:

Sunt un baiat simplu si sincer, sunt tanarul din judetul Gorj cu cele mai multe ore de voluntariat. Particip la diferite proiecte de invatamant cu tinerii inclusiv proiecte europene si extraeuropene. Lucrez full time ca Sunetist la un post radio local. Nu vreau sa patesc ceva cum ar fi (DOAMNE FERESTE) puscaria pentru o cauza in care nu sunt implicat!
In seara respectiva 2 baieti au plecat de la majorat imediat dupa furt despre care nu se stie nimic iar eu am dat declaratie despre asta!
Am fost perchezitionat de catre un organ oficial in totalitate.
Am fost perchezitionat ulterior si de catre o fata, amica fiind cu partea vatamata!
Ultimul lucru pe care il specific este ca fata respectiva si-a recuperat telefonul! Din cate am inteles dosarul a fost inchis o perioada cu decizia de neinceperea urmaririi penale si ulterior redeschis din cauza cerintei Parintelui (Tatal) Fetei. Acestea spuse de catre Politistul care m-a audiat si la Novaci si care m-a tot contactat personal pe numarul de telefon pana astazi pentru acel test poligraf.

Inca o data multumesc celor care imi vor acorda atentia si ma vor indruma catre cea mai buna solutie!
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Quartila , utilizator 19:33, 20 Decembrie 2017
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu trebui de la bun inceput sa va supuneti testarii poligraf, ati procedat gresit.
Nu exista niciun fel de obligatie din partea dvs sa efectuati una astfel de test, declaratia pe care ati dat-o era suficienta.
Daca stiti ca nu sunteti vinovat, stati linistit, in niciun caz nu poate sa va acuze, doar in baza rezultatului testarii poligraf.
Inca astept pe cineva care sa imi raspunda si mie la cele 4 intrebari intr-un mod detaliat .. vreau sa inteleg si eu mai multe va rog frumos!
Cititi ce v-am raspuns, acopera tot ce vreti sa stiti.
Daca suneti citat in continuare, aveti obligatia sa va prezentati.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă veți fi citat, va trebui sa vă prezentați. Însă nu sunteți obligat să faceți testul poligraf. V-ați dat acceptul atunci, nu și acum.
Plus că, testul poligraf nu este acceptat că proba in instanta. Acela este pentru anchetatori.
Daca sunteți citat telefonic, puteți să nu vă prezentați . Motivati că nu aveți timp . Dar dacă sunteți citat în scris, ar fi bine sa va prezentati.

Daca dosarul s-a redeschis, dar fata și-a recuperat telefonul, nu mai exista nicio fapta. Așadar, undeva este o eroare. Aveți decizia procurorului, comunicată către dv. în care va înștiințează că s-a clasat dosarul ?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2017
Quartila, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de o parere ! Martor Martor Buna ziua , intampin o problema in care am nevoie de niste sfaturi . Incep direct cu povestea ca mai apoi sa va spun cele intamplate : Intr-o zi am plecat sa ... (vezi toată discuția)
Furt din camera, politia suspicioasa selena_88 selena_88 As avea o intrebare la dvs. Din camera de camin i s-a furat unei colege suma de 500 de roni, a scris declaratie la politie, noie celelalte 3 colege am fost ... (vezi toată discuția)
Faptuitor - furt de la colegele de camera rhema rhema ----------------------------------------------------------------- Buna ziua,am fost chemata la politie in noiembrie 2012 acuzata in calitate de ... (vezi toată discuția)