avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... faptuitor - furt de la colegele de camera
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

faptuitor - furt de la colegele de camera


-----------------------------------------------------------------
Buna ziua,am fost chemata la politie in noiembrie 2012 acuzata in calitate de faptuitor...plangerea a fost depusa in anul 2010 iunie...si ptr prima data am fost chemata ptrintr o citatie la domicilui in calitate de faptuitor...a fost sa dau declaratie si acum in anul 2013 iar m au chemat ptr testul poligraf.Am fost acuzata ca in casa in care locuiam cu chirie le am luat fetelor cu care locuiam la timpul respectiv o camera foto,un stik de net,o bratara.Politia cand am fost sa dau acea declaratie mi a spus ca pe doua persoane dintre cele care au depus plangerea nu le mai gaseste...si ca inainte de testul poligraf va fi o confruntare intre mine si ele.Partea naspa este caci vad ca nu exista acea confruntare de care mi a spus...ci m a chemat sa dau direct testul poligraf...ce ar trebui sa fac primadata...sa solicit acea confruntare???
Cel mai recent răspuns: rhema , utilizator 23:02, 3 Martie 2013
Cred ca ar fi bine sa consultati un avocat, caruia sa-i expuneti situatia in mod detaliat, beneficiind de confidentialitatea discutiei si ulterior, sa decideti cum veti actiona.
aveti dreptul sa refuzati testul poligraf . aveti drept la aparator si sa nu declarati nimic.
am fost in noiembrie 2012 sa dau o declaratie...si l am intrebat pe politist daca tot a venit cu acuzatii impotriva mea de ce nu a ascultat telefoanele sau sa verifice in ce calculato este introdus acest stik,care era de la orange...si politistul s a enervat pe mine si mi a raspuns intr un mod rastit politia nu asculta telefoane si nu fac investigatii de acest gen...ptr ca sunt nimicuri.Deci lui nu i a comvenit ca i am spus acest lucru.Vina pana la urma este a lui...ca nu a cercetat dosarul cand era in cald.Si m a sunat zilele acestea sa mi spuna sa dau acest test poligraf...ca sa se scape cat mai repede de acest dosar...plroblema este ca eu nu le am vazut pe aceste fete la confuntare....si acest lucru ma deranjaza si ma impiedica sa i plac acestui politist.
1.Aveti dreptul sa solicitati administrarea acestui mijloc de proba, sens in care aveti posibilitatea sa formulati o astfel de cerere in scris.
2.Aveti dreptul sa refuzati testarea la poligraf.
Va redau mai jos obiectul si procedura confruntarii:
Art. 87
Obiectul confruntării
Când se constată că există contraziceri între declaraţiile persoanelor ascultate în aceeaşi cauză, se procedează la confruntarea acelor persoane, dacă aceasta este necesară pentru lămurirea cauzei.
Art. 88
Procedura confruntării
Persoanele confruntate sunt ascultate cu privire la faptele şi împrejurările în privinţa cărora declaraţiile date anterior se contrazic.
Organul de urmărire penală sau instanţa de judecată poate încuviinţa ca persoanele confruntate să-şi pună reciproc întrebări.
Declaraţiile date de persoanele confruntate se consemnează în proces-verbal.




Va multumesc din suflet ptr sfaturi.Politistul mi a spus ca acest dosar nu a mers mai departe la parchet sau in alte locuri...a fost cercetat numai si numai in sectia de politie.Politistul poate sa ma oblige sa efectuez testul poligraf daca in declaratie am spus acest lucru???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala impotriva mea rhema rhema Buna ziua,am si eu o intrebare la care nu am primit raspuns;in 2010 s a depus plangere impotriva mea de fetele cu care locuiam in casa,cum ca eu le am luat ... (vezi toată discuția)
Buna ziua gaby_flo gaby_flo am o intrebare:am fost complice la un furt de telefoane,telefoanele le-am pastrat la prietenul meu in masina si fata care le-a furat ne-a cerut bani si noi am ... (vezi toată discuția)
Cand se face declaratie sub juramant? dariusene dariusene Acum un an am depus o declaratie scrisa olograf (cu propria mea mana) fara a depune niciun fel de juramant. Din declaratie rezulta ca pot fi considerat martor ... (vezi toată discuția)