avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Imi mai pot recupera banii?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Imi mai pot recupera banii?

cam de 2 saptamani sefa mea ma tot stresa ca ea crede ca o fur deoarece afacerea mergea foarte prost(un stand cu sucuri naturale)............care tot timpul a mers la fel de prost,cu profit de maxim 2 mil pe zi.satula de atata stres si deoarece am inceput facultatea si nu mai dispun de timpul necesar,acum cateva zile mi-am dat demisia...........moment in care sefa mi-a spus ca nu mai imi da banii pe ultima luna lucrata si nici pe preaviz deoarece am furat de la ea.eu nu sunt dispusa sa renunt la drepturile salariale ce mi se cuvin deoarece este o suma destul de importanta pt mine doar pt ca are dansa nevoie de un motiv sa-mi opreasca banii.mai pot face ceva pt a-mi recupera banii?mentionez in nicio luna de cand lucrez acolo nu am semnat stat de plata,desi am contract de munca..........
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 23:17, 13 Octombrie 2009
Incercati intai cu o reclamatie la ITM si daca nu se intampla nimic in 30 de zile, inaintati o cerere de chemare in judecata a angajatorului la tribunalul pe raza caruia aveti domiciliul.
asta si vroiam sa fac,doar ca aveam nevoie de o opinie avizata.intai i-am trimis dumneaei o sesizare cu termenul pana la care voi astepta,in cazul in care se razgandeste si daca pana vineri nu primesc raspuns intentionez sa merg la itm,insa dansa mi-a spus ca are oameni acolo.............desi ma indoiesc caci la ultimul control de la itm era foarte speriata si imi spunea ce raspunsuri sa dau,din cate stiu a luat si amenda.as dori sa mai stiu daca dansa ma poate acuza de furt in acelasi proces sau trebuie sa inainteze o alta actiune in instanta, separata de a mea?desi nu cred ca banuiala este o proba suficienta de a acuza pe cineva...........
Ehei, trebuie sa fi facut multe inainte de a putea dovedi ceva: sa va fi dat atributii de gestionar , proces verbal de predare primire, instituirea de garantii gestiune, etc. Studiati putin Legea 22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice.
Aveti un formular tip de sesizare ITM in sectiunea documente utile(este uploadat de mine). Incercarea moarte n-are, oricum aveti timp 3 ani sa o actionati in judecata.
Va multumesc mult pt raspunsuri.dansa ma ameninta cu o inregistrare video in care eu spalam niste pahare si le puneam la loc,lucru pe care ea ma obliga sa-l fac pt a mai scadea din cheltuielile dansei pe marfa.............acelasi lucru i l-a facut si colegei mele pe care o ameninta cu o inregistrere audio in care ea(colega mea),fiind suparata,pt ca acelasi lucru i l-a facut si ei,nu i-a mai dat banii,cica ar fi recunoscut ca a luat banii sau cine stie ce o fi spus la nervi.........doar ca ea nu a avut curajul sa mearga mai departe pt a-si obtine drepturile banesti,dar eu nu ma las asa usor..........mai ales ca este vorba de munca mea de o luna si jumatate plus banii pe concediu neefectuet in perioada lucrata.
Codul de procedura penala spune asa:
Art. 916. - (2) Înregistrările prevăzute în prezenta secţiune, efectuate de părţi sau de alte persoane, constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii. Orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege.

Alte discuții în legătură

Amenintare? santaj? ce este mai exact? MgdB25 MgdB25 Am vorbit acum 3 saptamani cu un tip. Mi a oferit niste bani de bunavoie. La urmatoarea intalnire a vrut un contact sexual si l am refuzat si mi a cerut banii ... (vezi toată discuția)
Proba video in noul cod penal adrianfm67 adrianfm67 Am fost nevoit sa filmez intrun apartament in care sint coproprietar abuzurile celuilalt proprietar,inclusiv abuzurile si santajul la care eram supus de catre ... (vezi toată discuția)
Injurii prin telefon justinn justinn Buna seara, revin cu o noua problema daca o pot spune asa. In urma cu vreo doua luni, cred, am inceput sa primesc telefoane in care mi se aduceau injurii. ... (vezi toată discuția)