avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum

bunicul din partea tatalui meu a decedat acum 20 ani.tatal meu a decedat acum un an,si bunica a deschis succesiunea acum in 2017 dupa bunic.eu am primit certificat de mostenitor pe numele tatalui meu.va rog sa-mi spuneti daca eu pot renunta in favoarea unchiului meu(fratele tatalui)la cota din mostenire?si in ce mod?
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT BURGHINA ADELA , Avocat 21:57, 20 Decembrie 2017
Cand renuntati, pus si simplu renuntati. Intra in dreptul dumneavoastra ceilalti mostenitori, dupa lege, adica nu renuntati in favoarea cuiva anume.
Declarația de neacceptare a succesiunii (moștenirii) este potrivita pt dvs in conditiile in care a fost depasit termenul de 1 an de la data decesului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire, succesiune? goghita goghita Am ingrijit mai multi ani pe unchii mei (matusa e sora bunicii, pe linie materna). Nu aveau copii. Matusa, ruda mea de sange, de altfel a decedat. Dupa 6 ... (vezi toată discuția)
Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Succesiune instanta parisor parisor Buna seara! Discutam despre succesiunea bunicilor mei(bunica a decedat in 1977 si bunicul a decedat in 2006) , care au doi mostenitori pe tatal meu si sora ... (vezi toată discuția)