avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Anularea unui contract cu o firmă de plasare forță ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Anularea unui contract cu o firmă de plasare forță de muncă în străinătate. Îmi pot recupera taxa?

Bună seara.
Eu am incheiat un contract de mediere cu o firmă de plasare a forței de muncă in străinătatea plătind acesteia o suma de bani.
Intrebarea mea este daca in termen de 24 ore de la semnarea contractului ma razgandesc firma este obligată sa imi restituie banii?
Specific ca acest lucru nu este mentionat in contract.
Multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:10, 21 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Agenții de plasare efectuează în mod gratuit activități de mediere a cetățenilor români în vederea angajării în străinătate, fără perceperea de la aceștia de comisioane, tarife sau taxe.
Multumesc pentru raspuns. Dar daca totusi am dat bani unei astfel de firme imi mai pot recupera banii in 24 h de la semnarea contractului daca aceasta clauza nu este trecuta in contract?
Cred ca da.. incercarea moarte n-are.
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea 156/2000 : activitățile de mediere a cetățenilor români în vederea angajării în străinătate, se efectueaza fără perceperea de la aceștia de comisioane, tarife sau taxe.
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mai au dreptul firmele de plasare a forței de muncă în străinătate să perceapă taxe de la solicitanții de locuri de muncă? Costin33 Costin33 Bună ziua. Am înteles că, recent,a fost modificată Legea 156/2000 privind protecția cetățenilor români care lucrează în străinătate astfel ... (vezi toată discuția)
Recutare plătită forță de muncă duduvasile duduvasile Buna ziua, va rog sa-mi spuneti daca ma adresez unei agentii de recutare forta de munca sa-mi gaseasca un loc de munca trebuie sa platesc? Multumesc. (vezi toată discuția)
Plasarea fortei de munca in strainatate adreirdn adreirdn Buna, ma numesc Andre, as dori sa deschid o societate comerciala de plasare a fortei de munca in strainatate sa ajut oameni sa-si gaseasca loc de munca in ... (vezi toată discuția)