Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sunt disperata. Vreau sa divortez de sotul meu avem impreuna un copil de 1 an o casa o masina. Noi nu suntem nici unul angajati. El muncind ca sofer la un prieten si "intretinand" familia iar eu am grija de niste case fac curatenie. Eu vreau sa divortez pentru ca sunt neînțelegeri si jigniri, alcool si placări dese de acasa noaptea pe la baruri. Vreau ca fetita sa stea cu mine dar sunt interesata daca in urma divortului este vreo problema ca eu nu am venit. Daca nici el nu are din ce va plati pensia alimentara?
Va mulțumesc din suflet
Copilul vă va fi incredintat avand in vedere si varsta lui iar sotul va fi obligat de instanta sa plateasca o pensie alimentara raportata la salariul minim pe economie. Daca nu are venit atunci din ce traieste? Sunt metode de constrangere si in astfel de cazuri.
Instanta are in vedere interesul superior al minorului, respectiv care dintre parinti ii poate oferi cele mai bune conditii de crestere si educare (in cadrul procesului se efectueaza si o ancheta sociala, care elaboreaza concluzii si propuneri cu privire la locuinta minorului). Chiar daca nu aveti venit, instanta va analiza si celelalte elemente/criterii in momentul deciziei cu privire la incredintarea minorului dvs. Plata pensiei de intretinere este o obligatie legala si sotul dvs. nu poate fi exonerat de obligaţia de a contribui la cheltuielile de creştere şi educare ale copilului său minor, aflat în stare de nevoie.
Divort - adulter
iony32
buna ziua am o intrebare pt cei care au mai fost in situati de acest fel .sotia ma inselat si vreau sa divortez dar as vrea sa stiu cine plateste pensia ... (vezi toată discuția)