Ma numesc Mattias, am divortat acum 7 ani, copilul a fost incredintat mamei, am platit pensia alimentara aprox 2 ani, Intr-o zi fosta sotie mi-a spus ca se muta intr-o alta localitate, copilul care avea atunci 12 ani a decis sa ramana in Oradea la mine, mama copilului locuieste in Bucuresti, nu plateste nici un leu pensie alimentara pe motiv ca nu lucreaza, nici macar alocatia de la stat nu mai vrea sa o trimita, copilul are acum 17 ani, doreste sa mearga la facultate dupa ce a luat bacalaureatul si este foarte trista pentru ca zice ea, mama ei a abandonat-o. Va rog sa ma sfatuiti ce se poate face in acest caz.
Minorul, asistat de dvs., poate solicita instantei stabilirea obligatiei de intretinere fata de mama. Chiar daca aceasta ar invoca faptul ca nu inregistreaza venituri, atata timp cat este apta de munca, ea nu poate fi exonerata de obligatia de a contribui la cheltuielile de crestere si educare a copilului sau minor, aflat în stare de nevoie, In acest caz instanta va lua ca reper in stabilirea pensiei de intretinere nivelul salariului minim pe economie.
Divort cu minor
norocel_bab
intr-un divort cu minor,copilul a fost incredintat mamei in prima instanta (minorul avind 15 ani) acesta ne fiind intrebat in mod concret cu cine vrea sa ... (vezi toată discuția)