avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1091 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Se poate stabili vinovăţia mamei doar pe baza ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Se poate stabili vinovăţia mamei doar pe baza declarațiilor unor martori mincinoși?

Bună ziua
O mamă este în următoarea situaţie: este acuzată de tatăl copilului său că nu a respectat programul de vizită stabilit prin instanţă. El vine sporadic la program, nu-şi anunţă nici prezenţa, nici întârzierea, nici absenţa, dar face plângere la Poliţie pentru nerespectarea hotărârii şi certifică cu martori.
Mama îl aşteaptă cu copilul pregătit de plecare, tatăl nu vine, în fine, mama duce copilul în parc dupăamiaza. tata susţine că a fost la program, dar copilul a fost ascuns.
Întrebare:
1.Mama poate fi condamnată numai în baza certificării acuzaţiilor de către martorii tatălui? mama are martori doar familia, nu trăieşte cu martorii în casă
2.În ce măsură este "nerespectarea programului de relaţii" dacă tatăl are program de la ora 10, nu vine 2-3 luni şi apare odată cu martori fără anunţ la ora 15 şi nu găseşte mama şi copilul acasă şi repetă aceeaşi operaţiune de mai multe ori, fără să reproşeze lipsa de la domiciliu la datele respective printr-un mijloc de comunicare?
Mulţumesc.
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:39, 21 Decembrie 2017
Mama sa puna camere de supraveghere.
Asa se poate stabili adevarul.
Dacă nu vine la ora 10 ci la ora 15 și o dată la câteva luni deja e dubioasă treaba.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca fostul intarzie? cristinica11 cristinica11 Buna ziua, am o hotarare definitiva prin care fostul are dreptul sa ia copilul de 3 ani la domiciliul sau de vineri ora 10 -duminica ora 19. Ce se intampla ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Buna seara , am o mare nelămurire . am primit o executare silita ... Anamariag33 Anamariag33 Buna seara , am o mare nelămurire . Am primit o executare silita pentru programul de vizita al fostului concubin pe care îl are impreuna cu minorul, ... (vezi toată discuția)