avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... omitere in declaratie la instanta ,pls help
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

omitere in declaratie la instanta ,pls help

buna ziua

am si eu o problema si as vrea daca se poate sa primesc niste pareri avizate .Situatia mea in linii mari este urmatoarea :
Intr-o seara nu am avut ce face si dupa ce am baut alcooale am urcat cu un amic in masina sa facem o tura prin jurul blocului , doar ce am demarat #-o #-o politia era prin zona ne-a vazut si m-am trezit cu ei in spatele meu ,am tras dreapta si am oprit brusc ,cand am oprit am atins superficial o masina parcata .A urmat tot tacamul IML ,dosar penal #-o.Problema mea este urmatoarea : La prima declaratie din seara cu pricina si a doua declaratie din timpul urmaririi penale am mentionat despre masina atinsa ,azi am avut infatisare in instanta si am mai dat o declaratie in fata judecatorului am povestit ce am scris in declaratiile anterioare mai putin de masina pe care am atins-o (nu stiu de ce nu am zis de ea ,eram super stresat,surescitat gura uscata nu imi gaseam cuvintele ,etc). Acum am termen peste o luna , stresul meu este acum ce se poate intampla ,sau daca este ceva grav ca omis sa zic si de masina atinsa atat timp cat in prosesul verbat intocmit de politie si cele 2 declaratii ale mele este mentionat si semnat de mine .

Va multumes anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 00:44, 18 Octombrie 2009
onekenobi75 a scris:

dar in cazul unei condamnari cu suspendare ,de la ce data se contorizeaza timpul ? de la data sentintei sau de la data evenimentului ? ca am vreo 6 luni de cand s-a intamplat .....cu acest timp ce se se intampla ? ah ,si aceasta condamnare cu suspendare imi va ramane toata viata in cazier ? ca am auzit de la unii ca dupa ceva timp cand au scos cazierul nu mai figura nimic ,era curat ....

In cazul nei condamnari cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei, termenul de incercare incepe sa curga de la data ramanerii definitive a sentintei , iar daca pe perioada acestui termen , condamnatul isi respecta obligatiile si nu mai comite o alta fapta antisociala, la finele termenului de incercare el va fi reabilitat de drept.
deci sa inteleg ca la sfarsitul pedepsei in cazier nu va aparea ca am avut o condamnare cu suspendare ?
Nu va aparea condamnarea , intrucat veti fi reabilitat de drept , insa , asa cum am mai spus, doar daca ,din anumite motive , suspendarea conditionata acordata nu va va fi revocata .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt judecat pentru sustragere de la probele biologice. am avocat, de ce e nevoie de prezența mea în instanță? ValiGeo ValiGeo Am 2 dosare, primul pentru sustragere de la probele biologice din 2015 iar al 2 le-a pt conducere fără permis și sustragere de la probele biologice din ... (vezi toată discuția)
Abuz din partea politistilor Danielclaudiu Danielclaudiu buna seara am si eu o nelamurire , in decembrie am condus fara permis o masina am fost oprit de doi politisti rutieri a fost ok a recunoscut fapta si am ... (vezi toată discuția)
Condus autovehicul , cu permis suspendat si asigurare expirata. GameOver21 GameOver21 Buna ziua,am un prieten care a condus undeva prin oras,dar fara a fi prins sau oprit de politie sau ceva,si la un momentdat,din neatentie,a trecut prea aproape ... (vezi toată discuția)