avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere nou-nascut
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere nou-nascut

Buna ziua

Stiu ca la inceputul anului 2017 s-a dat legea conform careia nou-nascutul nu intra la plata intretinerii pana la varsta de 3 ani. In acelasi timp, aceasta decizie ramane la latitudinea asociatiei de proprietari!!!! Ori e lege, ori la dispozitia oamenilor???? In plus, ce inseamna asta? Ca presedintele merge cu jalba in protap la toti proprietarii si in functie de majoritate decide daca bebelusul intra pe listele de plata? Concret: Nepotica mea s-a nascut in octombrie si din noiembrie a intrat la plata, cu mentiunea „Deja v-am scutit o luna!!!!”. Este legal ce a facut presedintele blocului? Exista parghii legale de care ma pot folosi?
In speranta unui raspuns, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:07, 22 Decembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
'' Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."
Dupa cum vedeti,scrie ''pot hotara"....deci,nu sunt obligati.Presedintele nu trebuie sa mearga pe la usa nimanui,asta se hotaraste in Adunarea Generala.
Nu puteti obliga asociatia sa imparta intre ceilalti proprietari cheltuielile intretinerii unui copil.
Multumesc pentru raspuns. Intr-adevar „Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani”. Cumva e stat in stat...

Alte discuții în legătură

Nou-nascut la întreținere carmencalineata carmencalineata Buna seara! Va rog sa.mi spuneti dacă e obligatoriu sa.mi treaca bebelusul la întreținere, daca asa scrie in lege sau ce pot face sa nu.l treaca timp de cei ... (vezi toată discuția)
Noua lege a asociatiilor pentru copii NICOLASA NICOLASA As dori sa stiu daca noua lege a asociatiilor de proprietari prevede scutirea sau reducerea cheltuielilor pentru copiii sub 7 ani. Multumesc (vezi toată discuția)
Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)