avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata intretinere nou-nascut
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata intretinere nou-nascut

Buna ziua

Stiu ca la inceputul anului 2017 s-a dat legea conform careia nou-nascutul nu intra la plata intretinerii pana la varsta de 3 ani. In acelasi timp, aceasta decizie ramane la latitudinea asociatiei de proprietari!!!! Ori e lege, ori la dispozitia oamenilor???? In plus, ce inseamna asta? Ca presedintele merge cu jalba in protap la toti proprietarii si in functie de majoritate decide daca bebelusul intra pe listele de plata? Concret: Nepotica mea s-a nascut in octombrie si din noiembrie a intrat la plata, cu mentiunea „Deja v-am scutit o luna!!!!”. Este legal ce a facut presedintele blocului? Exista parghii legale de care ma pot folosi?
In speranta unui raspuns, va multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:07, 22 Decembrie 2017
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Avocat Teris
Conform dispozitii in vigoare
HG nr 1588/2007 art 17 Art. 17. - (1) Comitetul executiv al asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii: r) stabileşte cotele de participare pe persoană la cheltuielile aferente persoanelor cu domiciliul în clădire şi pentru persoanele care locuiesc temporar, minimum 15 zile pe lună; stabileşte perioada pentru care proprietarii, respectiv chiriaşii, pot solicita în scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoană şi care trebuie să fie de cel puţin 15 zile pe lună, conform hotărârii adunării generale;

Atentie sporita cu ce a dispus legiutorul are o importanta apreciabila
'' Asociațiile de proprietari pot hotărî exceptarea de la plata cheltuielilor prevăzute la alin. (1) lit. b) pentru copiii cu vârsta de până la 3 ani."

Facilitatea exonerarii de la plata obligatiilor de intretinere pentru copii pana la 3 ani poate opera numai in cazul in care exista hotararea adunarii generale a proprietarilor
In cazul in care nu a existat de mai bine de 3 luni o adunare generala a proprietarilor, presedintele si casierul pot lua de capul lor o asemenea decizie?
@Avocat Teris
.Punctul b) se refera la cheltuieli pe consumuri individuale, dati-mi, va rog un exemplu de astfel de cheltuiala de la plata careia sa fie scutiti copiii.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dispozitia in vigoare prevede
L nr 230/2007 Articolul 23
(1) Dupa adunarea generala de constituire a asociatiei de proprietari va avea loc cel putin o data pe an, in primul trimestru, o adunare generala a proprietarilor membri ai asociatiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel putin unei adunari generale a proprietarilor apartine membrilor comitetului executiv, inclusiv presedintelui asociatiei de proprietari.
(2) Adunarea generala este alcatuita din toti proprietarii membri ai asociatiei de proprietari.
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv.
(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20% din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari.

Hotararea exonerarii de la obligatia platii cote intretinere copil pana la 3 ani ,legal trebuie probata prin hotararea adunarii generale,consemnata in registrul de procese verbale ale adunarilor generale
Cum in Romania multi fac ce doresc sau ce ii intereseaza...,exista posibilitatea ca presedintele de asociatie si membrii comitetului sa dispuna scutirea de la plata cote intretinere copil pana la 3 ani-dar in cazul in care vreun proprietar ataca hotararea pentru netemeinicie si nelegalitate iar asociatia de proprietari nu poate depune procesul verbal al adunarii generale semnat de catre participanti,atunci hotararea este anulata iar presedintele si membrii comitetului pot fi acuzati de savarsirea de fapte sub incidenta penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nou-nascut la întreținere carmencalineata carmencalineata Buna seara! Va rog sa.mi spuneti dacă e obligatoriu sa.mi treaca bebelusul la întreținere, daca asa scrie in lege sau ce pot face sa nu.l treaca timp de cei ... (vezi toată discuția)
Noua lege a asociatiilor pentru copii NICOLASA NICOLASA As dori sa stiu daca noua lege a asociatiilor de proprietari prevede scutirea sau reducerea cheltuielilor pentru copiii sub 7 ani. Multumesc (vezi toată discuția)
Exceptie de la plata intretinerii pentru copiii sub 3 ani Bogdan_86 Bogdan_86 Buna ziua, Adunarea Generala poate hotari exceptia introducerii copiilor sub 3 ani la plata intretinerii? De asemenea, daca nu toti parintii ii declara, ... (vezi toată discuția)