avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... diurna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

diurna

Buna seara.Firma a deschis in Franta o sucursala si trimite salariati pe o perioada de 5 luni cu acte aditionale cu mentiuni cf art 1 din Codul muncii in vederea executarii unor contracte de prestari servicii constructii imobile.
Intrebare: 1.avand in vedere ca salariul trebuie sa fie la nivelui celui din Franta cine efectueaza marirea salariului firma mama din Ro sau contabila de la sucursala?
2.daca de mai acorda diurna si cine o acorda firma mama sau sucursala?
3.facturarea se face de catre sucursala , normal se impoziteaza si banii se incaseaza in contul sucursalei, in acest caz cum se pot transfera bani si in contul firmei mame?unde sunt fel de fel de plati de facut- rate leasing, impozite locale, etc?
Va multumesc mult de tot si va doresc Sarbatori fericite!
Cu stima,
M.Onica

Alte discuții în legătură

Contabilitate sucursala vuvuzela vuvuzela Cum se inregistreaza cheltuielile de constituire ale unei sucursale(firma mama este in Ungaria), in contabilitatea sucursalei sau a firmei mama? Daca se ... (vezi toată discuția)
Transferul angajatilor cri_el cri_el in ce act normativ pot gasi infromatii despre transferul angajatilor dintr-o unitate in alta?in Codul muncii am cautat si nu am gasit (vezi toată discuția)
Concediere colectiva la sucursala unei firme straine in reorganizare judiciara Dragos Stefan Dragos Stefan Buna ziua, Avem urmatoarea situatie: o sucursala a unei firme straine in Romania. Firma mama este in reorganizare judiciara in tara respectiva. Neavand ... (vezi toată discuția)