avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transferul angajatilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transferul angajatilor

in ce act normativ pot gasi infromatii despre transferul angajatilor dintr-o unitate in alta?in Codul muncii am cautat si nu am gasit

Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 15:51, 12 Octombrie 2006
din cite stiu nu mai exista notiunea de transfer.In situatia expusa de tine cred ca sint 2 solutii prima fiind detarea si cea de a doua incetarea activitatii pe 55 lit b din CM la una din societati si angajarea la cealata societate , daca este vorba de o alta societate si nu de o filala a aceleiasi societati.Daca este vorba de o unitate sau subunitate a societatii mama atunci faci un act aditional la contr. de munca unde vei moidifca doar locul de munca.
Sper sa iti fie de ajutor cele scrise de
mine.
Nu mai exista transfer.Se desface CIM si se incheie un altul la noua societate.
Legal solutia consta in incetarea contractului individual de munca eventual cf. art. 55 (b) din Codul Muncii( acordul partilor) si apoi reincadrarea la noul angajator.
Transferul ca si caz de modificare a contractului individual de munca nu mai este reglementat.
din pacate in codul muncii numai exista termenul de transfer inca de la aparitia noului cod al muncii si anume din martie 2003, dar exista detasarea care conform art. 45 din codul muncii salariatul isi poate schimba locul de munca prin dispozitia angajatorului , la un alt angajator , in scopul executarii unor lucrari in interesul acestuia.
E o problema asemanatoare am eu. Punctual:
1. am 5 salariati inreg la soc mama cu CIM la ITM BUC
2. Societatea mama are o Sucursala in judetul Iasi. La sucursala am deja salariati, am inspector autorizat.
3. Doresc ca acesti 5 salariati sa ii duc la Sucursala Iasi (deci tot in cadrul unitatii) fara sa le incetez CIM-ul inreg la ITM buc. Sa ii trec in evidentele contabile ale sucursalei si sa fie luatiin evidenta ITM iasi.
4. De la ITM buc am primit rasp evaziv cum ca nu pot face mutarea decat pe Punct de Lucru, nu pe SUCURSALA! Concluzie: Se pot muta dar eu nu am punct de lucru ci doar sucursala. Unde scrie ca se poate numai pe punct de lucru ca eu n-am gasit! ITM zicea ca in L31/90 dar nu am gasit.

Intrebarea mea: in ce lege pot gasi o astfel de mentiune???

Alte discuții în legătură

Procedura transfer salariati de la o firma la alta firma grigoruta gabriel grigoruta gabriel Care este procedura transferului salariatilor de la o firma la alta avand in vedere faptul ca cele doua firme au personalitate juridica distincta si deci nu ... (vezi toată discuția)
Revisal catar catar Daca un salariat se muta in cadrul aceleiasi societati de la un punct de lucru (Bucuresti) la un alt punct de lucru fara personalitate juridica (Olimp) ( actul ... (vezi toată discuția)
Revisal - noi vs itm bisisica bisisica Salutare. Va aduc si eu in atentie o problema a acestui soft minunat. Speta: O persoana vine se angajeaza pe punctul de lucru, adica pe un CUI, sa ... (vezi toată discuția)