avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Ofertă regie proprie din partea asigurătorului, în loc de daună totală. Ce am de făcut ca să fiu despăgubit în mod corect?

Am urmatoarea speta: in urma unui accident ( opel meriva, an 2004 )din care eu am iesit pagubit, de o luna de zile incerc ca am o rezolutie finala pentru dosarul meu din partea asiguratorului Euroins ( asiguratorul vinovatului ) . Se pare ca se incearca o tergiversare continua. Am dus masina la un service autorizat, nu cu decontare directa, si de aici am primit un deviz in valoare de 17500 lei. Acest deviz a ajuns, bineinteles, la inspectorul de caz Euroins. Inspectorul, mi-a trimis email cu valoarea de piata a masinii, de 12346 lei si valoarea maxima de despagubire, de aprox. 9259.5 lei. Am intrebat telefonic daca este dauna totala, cum pare clar pentru toata lumea, avand in vedere ca valoarea din deviz depaseste valoarea de piata a masinii si mi-a spus ca nu este raspunsul final, o sa se uite si revine. Dupa cateva zile, m-am trezit cu urmatorul raspuns sec, un deviz facut de inspector/euroins cu valoarea de 4,142.98 lei si cu raspunsul de mai jos:
" Buna ziua!
Atasat oferta de regie proprie.
In cazul in care dumneavoastra considerati ca suma nu va este indestulatoare, va solicitam sa ne furnizati ducumentele doveditoare efectuarii reparatiei ( factura fiscala reparatie auto, deviz de reparatie auto, chitante de plata ).
In vederea incasarii sumei de bani, este necesar sa completati o cerere de despagubire, in care sa ne indicati coordonatele bancare, unde vom efectua plata. Cererea semnata se va depune la sediul central Euroins, Sos.Bucuresti Nord nr.10,Global City Business Park,Cladirea O13, Voluntari, Jud.Ilfov de luni-vineri intre orele 09.00-17.00.
O zi buna! "

Imi pare incredibila abordarea, mai ales ca este foarte clar faptul ca valoarea reparatiei din service este de peste 4 ori valoarea transmisa de ei ca reparatie in regie proprie. Telefonic mi-a spus, atunci cand i-am transmis ca nu pot sa fiu de acord, ca vor cere si ei un deviz de la un alt service. Cum poti face asta, daca masina nu se afla acolo. Am respins si pe email oferta lor, insa nu stiu la ce sa ma astept in continuare. In mod normal, logic, legal, trebuia sa am dauna totala, nu? Rog un raspuns avizat la aceasta speta.
In mod clar voi merge pana in panzele albe pentru a imi apara drepturile.

Astept un raspuns avizat.
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Brasi , utilizator 03:10, 27 Decembrie 2017
[ link extern ] /

Sfatul meu este, in functie de caz, fie sa va schimbati brokerul daca nu v-a informat, fie data viitoare cand va propune serviciul de decontare directa, sa luati in calcul aceasta varianta. Ati avut noroc ca n-a fost polita celuilalt la City sau mai rau, Carpatica. Unii isi merita soarta pt ca atunci cand vine vorba de polita RCA vor ce e mai ieftin, ca deh - doar nu e pentru ei. Nimic mai gresit. Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Brasi, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tergiversare despagubire dauna casco mitrutpaul mitrutpaul Am avut o dauna si am incercat sa-mi repar masina pe polita casco. Cu toate ca masina este asigurata la suma de 3100 euro iar devizul emis de service(cu care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dauna casco perfect cover. În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit ... Florin1010 Florin1010 Buna ziua! În data de 05.05.21 am avut un accident, am lovit in spate un autoturism, am completat constatere amiabila. Pe lângă RCA am și o polița Casco ... (vezi toată discuția)
Deviz dauna asigurator tgmm11 tgmm11 As vrea sa stiu, va rog, daca pot avea acces la devizul dupa care asiguratorul a evaluat cuantumul pagubei.Mi s.a pus la dispozitie doar nota de constatare. (vezi toată discuția)