avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Eliberare spatiu.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Eliberare spatiu.

Buna ziua, Va cer sfatul pentru firma.
Am avut contract de inchiriere pe 5 ani, 30,11,2012-30,11,2017. Pe data de 9,12,2017 proprietarul vinde cladirea catre Primarie. Am fost in audienta la primar, mi a spus ca ma lasa sa stau cam pana in aprilie, ca o sa imi comunice pretul pe mp pentru chirie. Am investit mult in amenajarea spatiului.
, Am foarte multe utilaje ( brutarie ) nu se pot elibera in 30 de zile, mai ales ca pana pe 8 ianuarie nu prea se lucreaza. Astazi vine si imi spune sa trebuie sa eliberez pana pe 15,01,2018 pentru ca nu imi poate inchiria spatiul ?
Se poate asa ceva?
Primarul a spus sa scot tot de acolo , el tot ce gaseste arunca afara.
Pot cere in instanta marirea termenului de eliberare ?
Proprietarul nu trebuia sa ma intrebe pe mine intai daca vreau sa cumpar ?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:31, 22 Decembrie 2017
Conditiile in care se putea vinde cladirea de catre vechiul proprietar trebuiau mentionate in contractul de inchiriere incheiat intre dvs. si acesta.
Din mesajul dvs. inteleg ca vechiul proprietar a vandut cladirea dupa data expirarii contractului dvs. de inchiriere. Neavand contract de inchiriere valabil nici cu vechiul proprietar, nici cu noul proprietar, dupa parerea mea, niciunul nu avea vreo datorie catre dvs. si ma refer la anuntarea dvs. pentru vanzare-cumparare, 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract inchiriere intre societati alina35alina35 alina35alina35 societatea noastra x cumpara de la societatea y un imobil cu 2 spatii comerciale,inainte de perfectarea actului de vanzare ,societatea y nu ne aduce la ... (vezi toată discuția)
Cumpãrare teren intravilan din domeniul privat al primãriei deduard deduard Bună ziua și LA MULȚI ANI. Întrebarea mea se referă la posibilitatea cumpărării unui teren intravilan care se află în domeniul privat al ... (vezi toată discuția)
Am inchiriat o constructie care nu are autorizatie de constructie kyky22 kyky22 Buna ziua. Detin o societate comerciala care in urma cu 6 luni a inchiriat o cladire pe un termen de 5 ani. In urma cu putin timp am aflat ca aceasta ... (vezi toată discuția)