avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces de divorț din cauza infidelității și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces de divorț din cauza infidelității și partaj. Se poate rezolva prin notariat?

Buna seara,
In cazul demararii procedurii de divort pentru surpinderea unuia dintre soti de catre celalalt sot, cu o alta persoana in intimitate, care ar fi decurgerea?
Mentionez ca este vorba despre aproape 14 ani de casnicie,,sunt doi copii de 10 ani, sotii nu au mai avut relatii sexuale dupa nasterea copiilor, chiar in urma cu cateva saptamani, sotul abordand subiectul cu sotul celalalt, a primit un raspuns foarte dur, sotul celalalt reprosand faptul ca sotul nu face nimic-nu reprezinta un sprijin in rezolvarea problemelor.
Intr-adevar, renovarea aparatamentului, al doilea, unde locuiesc sotii, a fost exclusiv activitatea sotului, sotul al carei mama detinuse apartamentul neparticipand din motive de serviciu, toata actiunea de aprovizionare a mesterilor fiind efectuata de sotul celalalt care, prin natura meseriei, avea o mai mare posibilitatea de miscare.
Sotul surpins a avut un apartament in momentul nuntii, care apoi a fost renovat din banii de nunta, proprietarea, mama sotului, a incheiat un contract de vanzare-cumparare cu ambii soti, insa apartamentul nu a fost intabulat. Sotul respectiv a mai mostenit intretimp un alt apartament, prin moartea mamei, apartament renovat din temelii, unde sotul incriminat a participat cu un credit de 30.000 lei.
Se poate rezolva notarial?care e procedura?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Nu prea imi dau seama ce vreti, daca vreti sa divortati, daca nu..
Să vă explic...Nu ştiu din ce cauză, soţia, care, la un moment dat, după ce ne-a surpins, pe mine cu domnişoara, zicea că vom divorţa, acum, nu ar mai agrea o despărţire, tot invocă existenţa copiilor.
Soţia mea nu a mai avut relaţii conjugale cu mine din 2017, eu nu am zis absolut nimic, nu am constrâns-o însă, de la revenirea din Germania, acum,aproape o jumătate de an, am mai abordat cu ea acest subiect, însă primeam de fiecare dată ,un răspuns ceva de genul, după ce că nu fac nimic în casă, am lăsat-o să se ocupe de amenajarea apartamentului, fără să mă implic,vorbesc despre aşa ceva...
Ca că vă rsăpund la întrebare, ideea nu cred că ar fi neapărat de divorţ, ci de o separare, într-o primă fază, adică, să mă mut eu, în chirie.
ar putea să susţină că am părăsit domiciliul, însă, apartamentul unde locuim, acum, este moştenirea de la mama mea, domiciliul nostru, legal, conform acte, ar fi în altă parte, şi oricum acel apartament voriam să i-l las soţiei.
Chiar şi separaţi, vreau să continui să mă implic în educaţia copiilor însă, în timpul unei discuţii, soţia spunea că nu va fi de acord să mai audă măcar de numele meu..
Mi se pare egoism, totuşi, din partea ei, adică, velnica invocare a creşterii copiilor fără a mai avea altceva în seamă.
Dvs, legal, cum aţi interpreta?
O seară plăcută.
Ce varsta au copiii dvs ?
Bună seara,
10 ani, împliniţi în 23.01.
Scuze, revîzând mesajul meu anterior, "velnica" e, de fapt, "veşnica".
Ganditi-va intai la ce vreti dvs de la sanicia asta, daca mai vreti sau nu sa continuati si in ce fel, , cum va vedeti peste niste ani si discutati cu sotia, vedeti ce vrea si ea.. viata sexuala face parte/ tine de relatia de cuplu, ea nu vrea ca are probleme- oate s-ar rezolva daca ar incerca sa si le rezolve, daca nu, e dreptul ei, dar si dvs aveti drepturi, ori ea nu vrea nicicum, ea v-ar vrea.. castrat si nici atunci nu-i bine.
Deci discutati cu ea, vedeti ce vrea, amintiti-i si ca e casa dvs si ca aveti drepturi la relatii cu copiii si dupa divort.

Alte discuții în legătură

Parasirea domiciliului conjugal impreuna cu minorii, fara consimtamantul tatalui Augusta2010 Augusta2010 Cum poate proceda un tata daca sotia si mama copiilor lui pleaca de acasa luand si cei doi copii minori, fara stirea si consimtamantul lui? Catre ce institutie ... (vezi toată discuția)
În urma unui episod de violență domestică, soția mă amenință cu poliția și vrea să plec din casă, deși apartamentul e pe numele mamei mele decedate. cum ar trebui procedat legal? karl_holcroft karl_holcroft Buna dimineata, Intr-una dintre seri, dupa ce sotia a preparat cu ajutorul unui aparat o portie de cartofi prajiti din care s-au infruptat ambii soti si ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie, implicatii ContSters93450 ContSters93450 Buna ziua, fratele meu a parasit domiciliul conjugal, mutandu-se la parinti (intentioneaza sa divorteze), intrucat, de ani de zile, relatia cu sotia sa nu mai ... (vezi toată discuția)