Vreau un divorț (căsătorit din 9/12/2009) și ar lasă partea mea de acasă cu tot mobilierul și obiectele din casă de la țară, doar cumpărat cu banii mei. Soția mea nu vrea un divorț; ea nu lucrează, nu are nici un venit și trăiește din pensia mea. Cum pot proceda? Vă mulțumesc foarte mult, Valter.
Singura varianta este sa solicitati divortul la instanta, conform art. 373 lit. b Codul civil, divorţul poate avea loc atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Mai trebuie sa stiti ca in nenumărate situaţii fosta soţie are dreptul, prin lege, la o indemnizaţie de întreţinere şi după pronunţarea divorţului .(plata indemnizatiei cade in sarcina dvs.)
=Una dintre situaţiile care îi conferă acest drept este incapacitatea de muncă survenită, atât înainte de căsătorie, cât şi în timpul acesteia. De asemenea, fosta soţie poate primi indemnizaţie şi dacă incapacitatea apare în decurs de un an de la divorţ, însă numai dacă este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria.
-În situaţiile când divorţul este pronunţat din culpă exclusivă a soţiei ,aceasta nu va beneficia de indemnizaţie de întreţinere decât timp de un an de la desfacerea căsătoriei. De asemenea, plata indemnizaţiei încetează şi prin recăsătorirea fostei soţii.
Daune la divort
Miralu
Buna ziua!
In cazul in care divortul (fara copii rezultati din casatorie) se pronunta in favoarea unuia dintre soti, sotul reclamant poate obtine daune morale ... (vezi toată discuția)