avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort in istanta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort in istanta

Vreau un divorț (căsătorit din 9/12/2009) și ar lasă partea mea de acasă cu tot mobilierul și obiectele din casă de la țară, doar cumpărat cu banii mei. Soția mea nu vrea un divorț; ea nu lucrează, nu are nici un venit și trăiește din pensia mea. Cum pot proceda? Vă mulțumesc foarte mult, Valter.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2017
valber47, utilizator
Cel mai recent răspuns: prepeleac , utilizator 09:24, 23 Decembrie 2017
Singura varianta este sa solicitati divortul la instanta, conform art. 373 lit. b Codul civil, divorţul poate avea loc atunci când, din cauza unor motive temeinice, raporturile dintre soţi sunt grav vătămate şi continuarea căsătoriei nu mai este posibilă.
Mai trebuie sa stiti ca in nenumărate situaţii fosta soţie are dreptul, prin lege, la o indemnizaţie de întreţinere şi după pronunţarea divorţului .(plata indemnizatiei cade in sarcina dvs.)
=Una dintre situaţiile care îi conferă acest drept este incapacitatea de muncă survenită, atât înainte de căsătorie, cât şi în timpul acesteia. De asemenea, fosta soţie poate primi indemnizaţie şi dacă incapacitatea apare în decurs de un an de la divorţ, însă numai dacă este cauzată de o împrejurare în legătură cu căsătoria.
-În situaţiile când divorţul este pronunţat din culpă exclusivă a soţiei ,aceasta nu va beneficia de indemnizaţie de întreţinere decât timp de un an de la desfacerea căsătoriei. De asemenea, plata indemnizaţiei încetează şi prin recăsătorirea fostei soţii.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
prepeleac, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere pt o pensionara care vrea sa divorteze. DoamnaVeta DoamnaVeta Sunt la varsta de 64 ani si vreau sa divortez! Vreau sa stiu daca pot primi pensie de intretinere de la sotul care are o pensie (frumoasa.) Eu am fost si ... (vezi toată discuția)
Daune la divort Miralu Miralu Buna ziua! In cazul in care divortul (fara copii rezultati din casatorie) se pronunta in favoarea unuia dintre soti, sotul reclamant poate obtine daune morale ... (vezi toată discuția)
Cerere drept de intretinere fosta sotie rares001 rares001 sunt divortat de un an, si vreau sa cer dreptul de intretinere fostei sotii. pot s afac acest lucru? sunt bolnav de diabet insulino-dependent. spondiloza ... (vezi toată discuția)