avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna seara
in data de 13 09.2017 am avut un accident cu victima avand o alcolemie de 0 20 in aerul respirat iar in sange 0.00 la amandoua probele.
Astazi 20.12.2017 am fost si am depus la politie ordonanta de clasare si mi s-a spus sa revin pe 15.01.2018 pentru un proces verbal care in prima faza consta intro amenda(pentru alcool si neacordare de prioritate)asa mi-a zis politistul sau minte in legatura cu una din fapte?
Pana la data de 15.01.2018 trec 4 luni credeti ca imi va mai prelungi suspendarea permisului?
In caz ca procesul verbal este pentru alcool pot face contestatie?
In sange am avut zero.

Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Marinus84, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiind vorba despre dosar penal clasat se va dispune suspendarea pentru 90 de zile. Proces verbal nu are cum sa se faca pentru ca nu a fost contraventie. Este posibil sa scapati si fara cele 90 de zile.
Ce ati baut din moment ce in etilotest a iesit 0.2 iar in sange 0? Sau ati consumat b.a. cu cateva minute inainte de a se fi intamplat accidentul?
cyan a scris:

Fiind vorba despre dosar penal clasat se va dispune suspendarea pentru 90 de zile. Proces verbal nu are cum sa se faca pentru ca nu a fost contraventie. Este posibil sa scapati si fara cele 90 de zile.
Ce ati baut din moment ce in etilotest a iesit 0.2 iar in sange 0? Sau ati consumat b.a. cu cateva minute inainte de a se fi intamplat accidentul?

Am baut 4 beri inainte cu 6 ore si jumatate.
Am dormit pentru ca s-a intamplat la 8:30 dimineata
Eu deja am 99 de zile de la incident.
Se mai pot adauga si altele dupa 15.01.2017?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Decembrie 2017
Marinus84, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
E posibil sa scapati de suspendare, dar asta hotaraste seful politiei.
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alcolul la volan bozomala24 bozomala24 Buna ziua. AS vre sa stiu ceva : dupa 2 beri baute, la 0.5 l , se poate sa-ti iasa in fiola 0.44 . Am suflat in aparatul etilotest dupa aproximativ 2 ore de ... (vezi toată discuția)
Consumul de alcool la volan remy71 remy71 Am consumat seara (20.00-23.00) 6 beri de 0.5 L.Am fost testat cu aparatul etilotest la ora 5.46(a doua zi dimineata) si a iesit o alcolemie de ... (vezi toată discuția)
Permis Mada1911 Mada1911 Buna seara in seara de 5 februarie 2018 am fost prins la volan băut si am facut si paugube materiale dar s.a rezolvat cu asigurarea La ora 04.00 am facut ... (vezi toată discuția)