avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... A doua executare silită pentru același credit ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

A doua executare silită pentru același credit neachitat. E posibil să fiu acționat în instanta după 4 ani de la primul proces?

Buna ziua. Am luat un credit de nevoi personale pe care nu l-am putut achita. Am fost dat in judecata , s-a incuviintat executarea silita in 2013 , nu au avut ce sa execute. Acum, dupa 4 ani , din nou am primit instiintare ca sunt executat silit. E posibil sa fiu actionat in instanta dupa 4 ani de la primul proces de executare siljta? Mentionez ca nu am bunuri mobile sau imobile. Multumes
Ultima modificare: Duminică, 24 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:25, 28 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dupa cum ati vazut si dvs., este posibil. Daca considerati oportun, puteti sa invocati, pe calea contestatiei la executare, prescriptia dreptului de a obtine executarea silita, dat fiind faptul ca prescriptia nu opereaza de plin drept, ci numai la cererea persoanei interesate (in cazul de fata, dvs). Pe de alta parte, daca creditorul a fost diligent si daca s-a reluat executarea ori daca prescriptia a fost intrerupta, atunci trebuie sa stiti ca dupa intrerupere, incepe sa curga un nou termen de prescriptie.
Puteti contesta executarea pe calea contestatiei la executare.
Asa ati putea termina cu executarea silită daca s-a prescris.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Încetarea executării silite prettydaniola prettydaniola Inteleg ca executarea silită poate inceta pe motivul inexistentei de bunuri urmaribile. 1. La cat timp după încetarea executării silite poate începe o ... (vezi toată discuția)
Prescriere datorii 2 robertaarmena robertaarmena Buna ziua! Intrebarea este urmatoarea: Am avut un cont care a inregistrat restante dar de aproximativ 4 ani nu am mai primit nimic de la ei pana azi,cand ... (vezi toată discuția)