avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost în mașină cu un prieten care nu avea permis ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost în mașină cu un prieten care nu avea permis și era sub influența băuturilor alcoolice. Ce risc eu în situația asta?

Buna seara, anul trecut am plecat cu un prieten cu masina, si la oprit politia, el nu avea permis si era si baut, eu nu stiam ca nu are permis si ca e baut, astazi am primit scrisoare de la judecatorie ca trebuie sa ma duc ca martor la proces, intrebarea mea este daca eu patesc ceva, iau amenda sau ceva ?
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: politistlocal , utilizator 10:52, 3 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luati amenda doar daca nu va prezentati.
Deci daca ma prezint, nu voi avea nicio problema, multumesc de raspuns.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu veti avea, mergeti si declarati adevarul.
La multi ani !!!
Nu aveti probleme, dar in cazul in care autoturismul condus de prietenul dumneavoastra va apartine, se schimba total calitatea dumneavoastra in cauza, devenind suspect de incredintarea autovehiculuiui unei persoane care nu poseda permis de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis si cu numere rosii expirate Iulian111 Iulian111 Pe data de 02.04.2017 un \"prieten\" A condus o mașină cu numere roșii expirate si fara permis (precizez ca era masina lui) l-a oprit poliția si a zis ca ... (vezi toată discuția)
Stiinta se pedepseste penal. prostia nu. ContSters184021 ContSters184021 (Speta ipotetica). Risc 6 luni la 3 ani sau amenda daca vand un autovehicul. Cum? Simplu: Cumparatorul nu avea permis de conducere, l-a depistat politia ... (vezi toată discuția)
Am dosar penal,mai pot ajunge avocat? gheorghiudiana gheorghiudiana As dori sa ma lamuresc si eu cu privire la o problema ce ma chinuie de ceva timp.Acum o luna de zile am incredintat masina unchiului meu ,stiind ca nu are ... (vezi toată discuția)