Am iesit la pensie in Dec.1999.Ultimii 29 ani am lucrat in grupa I de munca(domeniu nuclear).Am temei legal sa cer recalcularea punctajului cu noi date de arhiva privind salariul brut si alte date omise in trecut pt. care s-a platit contributia si care mai mult la majorarea de grupa I cu 50% efectuata in 2011 nu au existat la dosar abia acum le-am obtinut si care vor modifica in plus punctajul(implicit cu cresterea pt. grupa I de munca.Acesata independent de Recalcularea pe tara conf.Noua Lege de Pensii. Va multumesc I.Baltac
Daca detineti documente intocmite conform anexei 14 la HG nr. 257/ 2011 cu modificarile si completarile ulterioare care nu au fost avute in vedere la calculul initial al pensiei dvs. puteti sa le depuneti la casa judeteana de pensii cu nr. de inregistrare/ data si sa solicitati recalcularea pensiei. Pensia recalculata o veti primi incepand cu data depunerii solicitarii.
In prezent nu este in vigoare o noua lege a pensiilor aprobata de parlament si publicata in MO. Exista doar modificari si completari la Legea nr.263/2010 si anume OUG nr. 103/ 14.12.2017 care nu are in vedere recalculari de pensii pe tara.
Grupa ii munca
mon73key
Am lucrat in perioada 1998-2003 la CFR ca inginer si am fost incadrat acolo in grupa a II a de munca, lucru trecut in carnetul de munca. Ce beneficii am?Varsta ... (vezi toată discuția)