avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Am muncit fără forme legale și n-am fost plătit. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Am muncit fără forme legale și n-am fost plătit. Am vreo șansă să rezolv această situație?

Buna ziua,
Am gresit, am muncit la negru pentru a ajuta un antreprenor care mi-a promis ca ma plateste cand incaseaza de la beneficiar. Dupa 4 luni de consultanta si inca 4 luni de munca, a primit bani de la beneficiar dar nu mi-a dat niciun ban si nici nu vrea sa ma plateasca.
Pot dovedi cu corespondenta ca am lucrat pentru el dar nu stiu daca este de ajuns.
O parte din cunoscuti ma sperie ca voi pierde si mai mult daca il chem in instanta, ca pierd si-mi cere daune pentru denigrare dar sunt o multime de bani munciti si timp investit si nu ma pot impaca cu paguba.
Ce se poate face in acest caz? Ma ajuta daca platesc amenda la ITM pentru munca la negru?
Ultima modificare: Luni, 25 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: petricam , utilizator 06:51, 29 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Munca la negru poate fi sesizata ITM-ului.

2. Potrivit Deciziei ICCJ nr. 37/2016, când contractul individual de muncă nu este încheiat în formă scrisă, persoana care a prestat muncă poate solicita constatarea raportului de muncă şi a efectelor acestuia chiar dacă a încetat anterior sesizării instanţei.
[ link extern ]
Daca firma parata are doar un anagajat care a mai dat aceasta tzeapa in trecut si se ascunde in spatele raspunerii SRL ca sa nu plateasca, este mai bine sa chem in instanta persoana fizica?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se cheama in judecata societatea intrucat aceasta are calitatea de angajator.
Incerc sa obtin acei bani care mi se cuvin insa acel administrator pur si simplu nu plateste chiar daca este somat. Poate fi obligata firma sa plateasca la termen sau este libera sa ignore situatia?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai instanta de judecata il poate obliga.

Alte discuții în legătură

Sa chem in instanta angajatorul pt neplata salariului? emy_g emy_g Am 23 de ani.Tatal meu imi da pensie de intretinere ,pt ca sunt la facultate.Anul trecut m-a chemat in instanta pt a anula pensia pe motiv ca lucrez si pot sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua Bunea Ancuta Bunea Ancuta Am lucrat la o firma unde nu mi sa facut carte de munca si nu am semnat contract.Asta sa intamplat acum o luna de cand nu mai lucrez.Ce as putea face sa imi ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorii salariale fara cim ContSters96141 ContSters96141 Socrul meu a lucrat pentru o firma privata ca mecanic locomotiva din 01.11.2006 pana in 01.02.2009. In februarie a incetat activitatea deoarece avea de ... (vezi toată discuția)