Buna ziua, in urma cu o saptamana copilul meu s-a intalnit cu cativa colegi de clasa , undeva in fata unui bloc au consumat alcool si a fost luat de ambulanta in coma alcoolica . El acasa nu a consumat niciodata alcool , nu a dat niciodata semne ca si-ar dori acest lucru . A mai baut bere cu lemon cu alcolemie sub 2% si aceasta foarte rar . Norocul nostru ca a sunat la 112 un adult si a fost luat de ambulanta la timp. Am studiat persoanele din anturaj si....nu mai dorm noaptea. Copii sunt in clasa 8 a, au 15 ani. Exista un leader , controleaza toata gasca , se intalnesc frecvent si consuma alcool si tigari de fiecare data acasa la unul din colegi sau pe strada . Doresc o portita legala prin care sa actionez asupra acestor parinti care permit consumul de alcool si tutun incinta locuintei lor precum si a magazinului care le ofera alcool . Momentan i-am interzis intalnirea cu aceste personaje care probabil ii asigura o anumita protectie in clasa , inca nu m-am intalnit cu nici un parinte din cauza sarbatorilor .....as prefera o actiune a politiei deoarece consider ca un copil de cl 8 =a ar ramane marcat pe viata daca este interogat de autoritati si poate nu mai continua cu aceste practici = multumesc ptr sfaturi
cyan
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Portita legala este sesizarea situatiei la politie si la scoala si inspectorat scolar, diringinte, director unitate de invatamant, inspector scolar.
Justificarea aveti din moment ce s-a apelat la nr de urgenta 112.
Minorii vor fi insotiti la politie de catre parinti.
Cu parintii nu aveti ce discuta, doar nu veti face o sedinta in care sa discutati "problemele" adolescentilor. Important este copilul dvs si nu al altora.
Alcool la volan
Marinus84
Buna seara
in data de 13 09.2017 am avut un accident cu victima avand o alcolemie de 0 20 in aerul respirat iar in sange 0.00 la amandoua probele.
Astazi ... (vezi toată discuția)