avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajatii - bataie de joc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajatii - bataie de joc

Am incheiat un contract de munca pe durata nedeterminata incepand cu data de 16.01.2006, iar acum 07.02.2006, mi-a fost modificat salariul initial inscris in contract, a fost diminuat. Am venit din somaj. Problema este ca in conditiile actuale as vrea sa renunt la acest job, conditiile de lucru sunt de nesuportat, si sa ma intorc in somaj.
Se poate?
Cel mai recent răspuns: madalyna , utilizator 14:33, 7 Februarie 2006
in ce conditii a fost facuta aceasta micsorare a salariului. pentru ca, pentru orice modificare adusa CIM, se face un act aditional pe care trebuie sa il semneze ambele parti. asa s-a intamplat si in cazul tau? ai semnat un astfel de act aditional?
si pana a ajunge la elaborarea actului aditional iata ce spune Art. 157. - (1) Salariile se stabilesc prin negocieri individuale sau/şi colective între angajator şi salariaţi sau reprezentanţi ai acestora, Codul muncii.
inca nu am semnat nici un act aditional.
problema este ca vreau sa plec de la acest angajator
pai daca nu ai semnat nici un act aditional atunci nu ti s-a micsorat salariul. si daca vrei sa pleci, cine te tine? depune demisia cu previzul de 15 zile si du-te.
Salariul nu avea cum sa ti se modifice fara acordul tau, respectiv semnarea de act adit din partea ta.
Referitor la dorinta ta de a pleca, ai grija ca nu mai beneficiezi de somaj daca iti dai demisia .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducere de salarii in toata firma !este legal ? dar nu datorita abaterilor disciplinare quantumrevers quantumrevers Buna ziua va adresez cu uirmatoarea problema : lucrez circa de 4 ani in cadrul aceleasi companii pe piata de retail si descopar cu mahnire ca suntem foarte ... (vezi toată discuția)
In cazul demisiei... ancadaniela75 ancadaniela75 As vrea sa aflu si eu daca, in cazul in care nu mi se aproba concediul de odihna pe anul aceste incepand de la inceputul luniii, pot demisiona fara preaviz? ... (vezi toată discuția)
Dat afara din firma ca nu semnez "micsorarea de brut" Zandzibal Zandzibal Salut, Sotia mea are o problema la servici- nu a semnat \"binevol\" micsorarea de brut (pe motiv de reducere de costuri).... Imediat dupa refuz au inceput sa ... (vezi toată discuția)