avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu vătămare corporală. Cum aș ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu vătămare corporală. Cum aș putea minimiza consecințele?

Buna ziua, in urma cu cateva zile intrand cu masina pe o strada principala de pe una secundara un biciclist a intrat in bara fata a masinii, acesta dezechilibrandu-se si cazand. Mi-a aparut in fata masinii, nu l-am observat decat in momentul in care a intrat in bara masinii. Abia plecasem de la STOP, fara urme de franare la masuratori, primele minute de inserare, avea vesta reflectorizant, avea o lampa rosie in fata pe bicicleta care palpaia. Nici eu nici biciclistul nu am consumat alcool. In urma cazaturii a rezultat o fractura de femur, cu spitalizare si operatie. Mi-am asumat din prima secunda vina producerii acestui accident.

Din discutiile avute cu doctorul pacientul dupa cele 2 sapt de internare va sta acasa pt recuperare chiar si 3 luni.

In acest caz durata de spitalizare - recuperare este de peste 90 zile.

Imi puteti preciza care pot fi consecintele acestui accident nefericit, la ce ma pot astepta?

In perioada internarii l-am vizitat aproape zilnic, am fost atent fata de dansul si voi continua in perioada urmatoare sa ma implic in recuperarea acestuia.

Care sunt pasii de urmat de mine, de partea vatamata pentru a avea mai tarziu o solutie favorabila in solutionarea cazului?

Nu am antecedente penale, in istoricul sanctiunilor la regimul rutier nu am sanctiuni de nici un fel.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 02:36, 27 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand lampa rosie se monteaza in spate si nu in fata! Bicicletele trebuie sa aiba in data un far de lumina alba si nu rosie. De altfel toate vehicule trebuie sa aiba lumina alba in fata si rosie in spate.
Politia pe cine a constatat ca fiind vinovat de producerea accidentului?

Foarte frumos gestul dvs... mai rar asa ceva! Dar aveti grija, in astfel de situatii victimele afla ca se pot castiga sume mari si pun presiune pe vinovat santajandu-l cu plangere impotriva lui. Va sfatuiesc sa asteptati pana merge sa isi scoata certificat medico-legal pentru a vedea numarul de zile de ingrijiri medicale. Daca are pana in 90 de zile sau nu are pusa viata in pericol ori un prejudiciu estetic grav si permanent, si mai mult ca sigur va avea pana in 90 zile, daca nu survin complicatii, chiar daca depune plangere impotriva dvs., fapta nu e penala si dosarul se claseaza. Va va pune sa platiti si cheltuieli de spitalizare... Repet, foarte frumos gestul dvs., dar financiar va costa si nu se merita daca nu este caz de infractiune, intrucat atat cheltuielile cu spitalizarea, cat si daunele materiale si morale le poate obtine de la Societatea de asigurare unde autoturismul dvs. avea polita RCA...in functie de culpa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mai pe scurt, indiferent de gest toate cheltuielile sunt suportate de catre asiguratorul RCA.
Daca se constata in urma cercetarilor ca este culpa comuna atunci daunele vor fi platite in mod corespunzator.
Permisul va fi suspendat 90 zile sau anulat functie de rezultatul cercetarilor .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident masina, consecinte succre succre Buna, am avut in luna august un accident de masina:am parcat in fata casei, am oprit masina jumatate pe spatiul verde si jumatate pe banda de circulatie a ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - vatamare corporala - culpa comuna Alex84 Alex84 Buna ziua, Cu aproximativ o luna in urma am fost implicat intr-un accident auto soldat cu vatamare corporala. Conform politiei reiese culpa comuna (am ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu biciclist mort la spital ambpaul ambpaul S-a intamplat pe la orele 18.21 intuneric bezna inafara localitatii a aparut brusc in partea dreapta nici nu am realizat ce se intampla, l-am lovit in plin pe ... (vezi toată discuția)