avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mi-am depus demisia, iar apoi am aflat ca sunt ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mi-am depus demisia, iar apoi am aflat ca sunt insarcinata. Voi mai putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului?

Buna ziua! Am lucrat timp de 14 luni la o companie dupa care mi-am depus demisia. Abea apoi am aflat ca sunt insarcinata. Mai am 8 luni pana voi naste. Voi mai putea beneficia de indemnizatie de cresterea copilului daca nu am lucrat lunile anterioare nasterii? Daca da cum se va calcula? (in functie de salariul minim pe economie?)
Ce se intampla daca nasc in strainatate si ma intorc dupa in Romania?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:12, 27 Decembrie 2017
Indemnizatia de crestere a copilului se va calcula ca medie a veniturilor nete realizate in ultimile 12 luni, din cele 24 dinaintea nasterii copilului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de locul nasterii copilului , ci de realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil AdelinaBicu AdelinaBicu Buna seara! Am si eu o intrebare si as vrea sa ma ajutati.am lucrat din aprilie 2015 la o firma pana in februarie 2018.In luna ianuarie am aflat ca sunt ... (vezi toată discuția)
Buna seara... in noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum ... diana23ingrid diana23ingrid Buna seara... In noiembrie voi naște si vroiam sa știu cum mi se va calcula indemnizatia. Anul trecut cu pandemia am fost in somaj tehnic(din martie pana in ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de indemnizatie crestere copil? saramari saramari Am contract de munca din data de 3 aprilie determinat pe 3 luni dupa care am semnat pe cel nedeterminat .sunt insarcinata si nasc in luna martie , contractul ... (vezi toată discuția)