avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertul nu vrea să-mi facă expertiza imobilului. ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertul nu vrea să-mi facă expertiza imobilului. Există metode de constrângere?

Am un proces pe rol,in cazul unui partaj.Executorul dat de instanta nu vrea sa.mi faca expertiza apartamentului.Instanta il amendeaza dar fosta sotie ii plateste acestuia amenzile tocmai pentru a nu putea face partajul iar eu nu pot demonstra acest lucru si nu pot beneficia de apartament .ce pot face?pot da in judecata executorul?cum il pot restrange ca sa faca o data expertiza?
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: FLORIN MUSCA , Evaluator 15:51, 1 Martie 2018
cereti instantei inlocuirea expertului.
prepeleac a scris:

cereti instantei inlocuirea expertului.

Am cerut de mai multe ori.dar fosta sotie de fiecare data,le plareste executorilor amenzile.cum il pot restrange pe executor sa faca expertiza ?exista vreo lege in acest aens?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Executorul judecatoresc nu face expertiza, acesta executa hotararea judecatoreasca, respectiv partajul daca acesta a fost dispus de instanta de judecata. Executorul judecatoresc este contactat de partea interesata si poate fi inlocuit de aceasta daca nu isi face treaba.
Daca este vorba de expert, acesta trebuie sa faca expertiza si sa raspunda la obiectivele formulate de instanta de judecata. Daca nu depune raportul de expertiza la termenul de judecata, expertul, de regula, motiveaza in scris si depune nota la dosarul cauzei.
Instanta de judecata este singura in masura sa dispuna un nou termen de judecata, o amenda judiciara pentru expert sau sa-l inlocuiasaca.
asa este, am gresit, in loc de expert am scris executor. scuze. deci, va repet. amenzile pt neefectuarea expertizei sunt intre 50 si 700 de lei adica o nimica-toata. fosta sotie ii plateste amenda expertului care motiveaza ca nu a fost nimeni acasa sau a fost in concediu, etc. instanta da un alt termen peste 2-3 luni si o reluam...adica pe un an plateste un maxim de 2100 de lei expertului pt amenzile date de instanta si eu stau blocat cu zecile de mii de euro care mi se cuvin din acel imobil. pai numai daca practic fosta sotie ar putea inchiria apartamentul si la 2-3 luni cand expertul este amandat de instanta ca nu face expertiza i se platesc amenzile din inchirierea apartamentui. ce pot sa fac? nu-mi spuneti de inlocuirea expertului ca nu ma intereseaza...acesta trebuie sa plateasca intr-un fel pt acest lucru si asta vreau! pe acest expert cum il fac sa faca expertiza? cum il constrang? legile noatre sunt atat de rahitice in aceasta privinta? nu exista nici o lege in aceasta privinta? plangere penala ca nu a pus in aplicare o hotarare sa-mi plateasca si despagubiri in acest timp cand nu a aodrit sa faca expertiza nu se poate face impotriva acestor experti? intreb doar, ca nu stiu cum sa-l constrang!?
Nu aveti posibilitati legale de a interveni, doar de a semnala instantei de judecata ca nu se realizeaza expertiza. Personal consider ca expertul daca i se permite de catre instanta de judecata sa amane la nesfarsit expertiza nu are nicio vina. Despre constrangerea expertului nu poate fi vorba. Nu aveti nici motiv sa deschideti actiune civila/ penala impotriva expertului in conditiile in care pentru nedepunerea raportului la termen este amendat de catre instanta, de altfel singura masura care se poate lua conform CpC sau a CpP).
Daca aveti dovezi certe, nu presupuneri, ca amenzile judiciare sunt platite de catre partea adversa in dosar, depuneti-le cu nota scrisa, cu nr. de inregistrare/ data la dosarul cauzei.

Alte discuții în legătură

Impotrivire la expertiza tzuku51 tzuku51 Amun dosar pe rol cu obiect partaj bunuri comune,dobandite prin cumparare. S-a dispus efectuarea a doua expertize,una constructii si una topo. Partea parata ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara - partaj bunuri comune - consecinte? anniela anniela Buna ziua, in cadrul unui dosar civil de partaj s-au desemnat doi experti pentru evaluarea bunurilor comune. Ce se intampla daca: 1. una din parti refuza sa ... (vezi toată discuția)
Decadere din proba cu expertiza MihneaN MihneaN Salut Trebuie sa iau parte la o a doua incercare de a se efectua expertiza. Avocatul meu a incheiat proces verbal cu expertul data trecuta cum ca, daca ... (vezi toată discuția)