avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Promovare kinetoterapeut nu este legal?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Promovare kinetoterapeut nu este legal?

Buna ziua! As avea nevoie de un sfat. Am absolvit Facultatea de Medicina, specializarea fiziokinetoterapie in 2001, fiind incadrat la spital judetean din 2002 ca fiziokinetoterapeut debutant si apoi (la 6 luni) ca fiziokinetoterapeut. In prezent avand vechime de cel putin 4 ani de la ultima promovare (am fost si in concediu de ingrijire a copilului) am solicitat organizarea examenului pentru promovarea la kinetoterapeut specialist. Am primit raspuns in scris astazi in care mi se comunica ca conform OUG 34/14.04.2009 Art. 22 Alin. 1 si 2 nu pot promova. Din cate stiu eu acestea se refera la blocarea posturilor vacante din sistemul bugetar, ori conform legii actuale (si cred si cel al salarizarii unice din 2010) promovarea in grad in absenta posturilor vacante se face prin transformarea postului detinut si in urma unui examen. De asemenea se specifica ca conform aceluiasi OUG nu se organizeaza examene de promovare in spital, ceea ce este clar neadevarat din moment ce in acelasi spital pe data de 22 al lunii curente se organizeaza examen pentru promovarea de la asistent medical la asistent medical principal.

Pot promova? Cum este reglementat legal aceasta situatie? Care sunt pasii pe care ar trebui sa-i urmez?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dialy , utilizator 15:58, 10 Iulie 2012
Fiziokinetoterapeutul este o functie diferita de cea a Kinetoterapeutului . Ambele sunt insa grupate la acceeasi categorie de personal " alt personal superior sanitar". Pentru functia de fiziokinetoterapeut examenul de speacialist se organizeaza de Ministerul sanatatii . Pentru asistenti medicali examenul de grad principal se organizeaza de Directiile de sanatate publica judetene .
Va rog sa imi spuneti unde sustin examenul de grad principal Kinetoterapeutii .
Va multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Participare concurs post asistent medical doynyta71 doynyta71 Buna ziua.Am terminat Facultatea de Medicina si Farmacie \"Dunarea de Jos\"Galati in anul 2013,specializarea Asistent Medical Generalist,anterior acesteia am ... (vezi toată discuția)
Durata debutului in munca dsy dsy Buna seara! Doresc sa stiu care este cadrul legal de trecere intr o alta grila de salarizare....de la asistent medical debutant la asistent ... (vezi toată discuția)
Asistent medical generalist studii superioare vs studii postliceale StelutaStely StelutaStely Hotararea de Guvern 497/2010 privind aprobarea Regulamentului de organizare si desfasurare a concursului si a examenului pentru ocuparea posturilor vacante si ... (vezi toată discuția)