avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Legalitate actualizare sume poprite deja din salariu. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Legalitate actualizare sume poprite deja din salariu. Cum este posibil să se întâmple așa ceva?

Buna ziua. In anul 2014, pe adresa institutiei unde lucrez au venit de la acelasi executor judecatoresc doua adrese de poprire pe salariu cu hotarari judecatoresti. Dosarul 48MI cu suma de 1502 lei care mi-a fost oprita pe statul de salariu si care s-a achitat in ianuarie 2015. Al doilea dosar nr.133Mi avea suma de 6800 lei si mi-au fost opriti pe stat si au fost achitati in aprilie 2017. Toate aceste sume au cuprins si cheltuieli de judecata. Acum, in decembrie 2017 au venit din nou adrese pe aceleasi dosare cu alte sume, dar cu aceeasi hotarare judecatoreasca din 2014. La dosarul 48MI suma este 251.20 lei si cheltuieli de judecata de 1146.08, iar in dosarul 133MI suma este de 1071 lei si cheltuieli de judecata de 580.97 lei. Va intreb urmatoarele: Este legal sa trimita o reactualizare a sumelor care deja au fost achitate? Este legal sa puna alte cheltuieli de judecata cand hotararea este tot aceeasi din 2014? Eu am toate ordinele de plata care dovedesc ca sumele din 2014 au fost achitate. Nu era normal sa trimita o hartie ca aceste sume au fost achitate sau trebuia sa ma duc eu sa insist sa-mi inchida poprirea?
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: office_log , utilizator 20:34, 29 Decembrie 2017
Este posibil ca aceste ultime sume sa reprezinte penalitati pentru intarzierea platii debitelor respective.
Nu au existat intarzieri,deoarece institutia ii vira prin ordin de plata in jurul datei de 15 ale lunii. Ce pot face in acest caz?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ ADINABODESCU, Da, era necesar ca executorul judecatoresc sa intocmeasca o incheiere motivata privind plata integrala a debitului, pe care sa o comunice creditorului si debitorului. Nu este exclus sa fiti victima unui abuz impotriva caruia nu va puteti apara decat pe calea contestatiei la executare si eventual pe calea unei plangeri impotriva executorului judecatoresc. Au existat situatii cand organul de executare si-a rotunjit venitul prin acest soi de anatocism ilegal, aplicand tot felul de dobanzi si alte cheltuieli imaginare la un dosar cu debite achitate. In concret, ce puteti face? Puteti adresa executorului judecatoresc o cerere privind legalitatea executarii silite si ulterior puteti introduce o cerere motivata, de contestatie la executare, la instanta de executare, avand grija sa va incadrati in termenul legal.
Faceti contestatie la instanta in termen de 15 zile si solicitati totodata si suspendarea executarii pt a prezenta documentele ce atesta achitarea debitelor la datele respective cat si executarea sa fie intrerupta pana la solutionarea cauzei, fara a fi aplicata retinerea sumelor invocate , s-ar putea sa fie o surpriza si pt dv si pt executor. Posibil ca executorul sa nu fi virat sumele catre creditor si penalitatile sa curga linistite.
De acord cu raspunsul lui <trandafir2>
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
office_log, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legalitate poprire dobanzi si penalitati kittysor kittysor Din nefericire parintii mei au ajuns la executare silita prin poprire salariala in urma unui credit luat de la banca. Le-a venit la servici o instiintare de ... (vezi toată discuția)
Verificare poprire salariu stoicadanielapia stoicadanielapia Buna seara, In anul 2014 am primit o executare judecatoreasca la un credit neachitat in suma de 5400 credit si 1100 cheltuiala executare. Mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Executare MihaiCL MihaiCL Buna ziua. Intr un dosar de incuviintare executare silita s a dat urmatoarea solutie de catre judecatorie. Admite cererea formulată de Biroul Executorului ... (vezi toată discuția)