avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetare activitate cu articol pentru somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetare activitate cu articol pentru somaj

Buna ziua. Daca un salariat a fost in preaviza in perioada 28.11.2017-29.12.2017, ziua incetarii contractului de munca este 30.12.2017. Transmiterea in revisal cand se face, in prima zi lucratoare ? Mentionez ca salariatul merge la somaj. Multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:13, 28 Decembrie 2017
Ziua incetarii este ultima zi de preaviz .... Daca ii incetati c.i.m. cu data de 30.12.2017, atunci incetarea se poate transmite in REVISAl in data de 03.01.2018.
Si inca o intrebare, va rog frumos. La somaj cu ce data merge? cu data de 1 ianuarie - desi este o zi nelucratoare sau data de 3 ianuarie, prima zi lucratoare? Va multumesc .
Pentru a primi indemnizatia de somaj de la data incetarii c.i.m., salariatul trebuie sa-si depuna ctele la AJOFM in termen de maxim 10 zile de la data incetarii c.i.m.

Depasirea acestui termen inseamna ca va primi somaj de la data depunerii cerii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Preaviz la contractul de munca pe peroada determinata gps gps buna seara! daca angajatorul, intr-un contract de munca determinata de 3 luni, nu mai are activitate din motive ce nu tin de el, inainte de expirarea ... (vezi toată discuția)
Cand trebuie sa depun actele la ajofm? Elena Caldararu Elena Caldararu va rog sa-mi spuneti in cat timp de la disponibilizare pot sa merg sa-mi depun actele pt somaj?va multumesc (vezi toată discuția)
Transmitere revisal -decizie desfacere cim ioanaep ioanaep Buna ziua, Intrebarea mea este: cand trebuie transmis revisalul la ITM in cazul deciziei de desfacere a contractului de munca, ultima zi in care se lucreaza ... (vezi toată discuția)