avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu a modificat salariul in stat afectand ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu a modificat salariul in stat afectand ajutorul banesc in concediu pentru ingrijire copil

Buna ziua!
Intrucat dintr-o eroare, angajatorul nu a modificat salariul in statul de plata desi am semnat act aditional pentru majorare salariu de la 1000 la 1820 lei(incepand cu 05.01.2009), la depunerea dosarului pentru ingrijirea copilului pot beneficia conform legii de o alocatie mult mai mica(concediul postnatal trebuie sa inceapa la 01.10.2009).
Va rog sa-mi comunicati daca se mai pot face rectificari de stat in conditiile in care concediile de sarcina si lauzie au fost calculate la un salariu brut de 1000 de lei!
Ce ma sfatuiti sa fac si care este solutia pe care s-o propun angajatorului care nu este de rea credinta? Apreciez promptitudinea raspunsului.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: rocriss , utilizator 09:14, 15 Octombrie 2009
Se pot face state rectificative, care se vor inregistra la ITM si pe baza carora va va putea elibera adeverinta de venituri.
Dar atentie, va trebui sa plateasca din urma diferenta de contributii.
In afara de state rectificative, declaratii rectificative la CAS , somaj, sanatate, adm. financiara, ar trebui facute modificari si pe certificatele medicale din perioada de concediu de maternitate (sarcina si lauzie), care v-au fost calculate gresit. Ar trebui sa intrebati la Casa de Sanatate ce se face in aceasta situatie, pentru ca s-a depus acolo cate un exemplar al certificatelor, in original.
Cand ati intrat in concediu de sarcina si lauzie? inteleg ca sunteti in postnatal.

Va poate calcula ca si diferenta cuvenita pe care o include in statul de salarii al ultimei luni lucrate efectiv,si face toate rectificativele pentru aceasta luna.Asta deorece acum nu se mai plafoneaza nimic si intra in calculul a ceea ce va intereseaza.

Media zilnica aconcediului de sarcina si lauzie se modifica si trebuiesc rectificative.

Multumesc pentru raspunsuri!
Angajatorul mi-a transmis ca toate acestea, din nefericire, dureaza o perioada mai lunga de timp intrucat orice modificarea a statelor atrage dupa sine un control de la ITM, iar dosarul pentru alocatie ingrijire copil se pare ca trebuie depus in maxim o saptamana.
Copilul s-a nascut pe 14 iulie 2009.
S-ar putea ca diferenta sa se inregistreze ca rectificare la un singur stat(ultima luna in care am lucrat) sau trebuie rectificate toate statele din ianuarie 2009?
Ce se poate face in situatia in care Casa de Sanatate nu este de acord cu modificarea aceasta?
Multumesc!
Trebuie modificate toate statele de la data modificarii salariului, adica incepand cu ianuarie 2009. Casa de sanatate nu are cum sa nu fie de acord ptr ca va primi niste contributii in plus fata de cele primite pana acum.

Sincer, nu cred ca orice rectificare de stat atrage neaparat un control de la ITM. Eu cred ca angajatorul poate face aceste state rectificative si sa le predea, inclusiv declaratiile rectificative. Pana la urma prin rectificare recunoaste ca a gresit si indreapta greseala.

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal si postnatal ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti si pe mine in urmatoarea situatie: Angajatorul meu are sediul in judetul Dambovita. Eu am buletinul in Bucuresti si medicul ... (vezi toată discuția)
Salariu "realizat" < salariu cim?! leovigild leovigild Salut! Am o situatie: la o firma oarecare, salariatii incaseaza un salariu care, pe statul de plata, este [b]mai mic [/b]decat cel din CIM, asta, in ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal ca pfa. impozitele si taxele platite nu au ajuns la casmb cris81 cris81 Sunt PFA si sunt insarcinata in 5 luni. In acelasi timp sunt si angajata la o firma. PFA-ul este cu retinere la sursa adica firma la care sunt angajata se ... (vezi toată discuția)