avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... lucrator desemnat
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

lucrator desemnat

Firma are 80 de angajati. Un punct de lucru se afla la CNE Cernavoda, altul la Otopeni, sediul central la Bucuresti. Avem numit un lucrator desemnat dar care nu face acest lucru decat temporar, functia principala fiind de sef departament tehnic.
Este in regula pentru a respecta legislatia. Trebuie infiintat serviciu SIPP avand in vedere ca lucram la CNE Cernavoda? Daca da, din cati membri?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:26, 31 Decembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Tinanad cont de riscurile profesionale existente la locurile de munca/ posturile de lucru/ meseriile prestate (a se avea in vedere si riscurile de ansamblu, proprii firmei unde presteaza activitati) trebuie desemnat minim un lucrator la fiecare punct de lucru, cu norma intreaga/ CIM de 8 ore (nu din randul angajatilor care au si alte obligatii contractuale/ fisa de post) si pregatirea necesara in domeniul ssm.
Personal, nu cred ca ITM va fi de acord sa nu aveti organizat SIPP in conditiile in care prestati activitati in cadrul CNE Cernavoda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sipp - lucrator desemnat mvasilescu mvasilescu As doriu sa stiu daca intr-o societate poate exista in acelasi timp SIPP si lucratori desemnati sau sunt doua forme diferite de organizare a activitatii de SSM (vezi toată discuția)
Serviciu de protectia muncii ciprian2015 ciprian2015 Se poate desfiinta un compatiment de protectia muncii pentru o societate de 220 de angajati si prin fisa postului sa fie pentru sefii de compartimente la ... (vezi toată discuția)
Baza legala. va2le3 va2le3 Buna ziua, Unitate cu 160 salariati si un punct de lucru in alt judet cu 92 salariati, un total de 252 salariati. Pentru fiecare locatie prin ... (vezi toată discuția)