Bună ziua.In urma succesiunii am moștenit un teren.Suntem 3 frați.Am construit o casă ,cu 3 intrări, parter+etaj,fiecare cu intrarea separat.Acum vrem sa înscriem casa că să plătim impozitul și să fie în regulă, pentru că am acoperit casa,chiar dacă nu e terminata.Am băgat actele la cadastru.Presupun că acum O SA iasă un extras de carte funciară pentru fiecare,că deține a treia parte din clădire,și a treia parte de teren.Mai încolo in vară vrem sa facem dezmembrare,să avem fiecare poziția noastră.Intrebarea mea este:Putem doar cu aceste extrase de carte funciară care ies acuma, sa înscriem casa?,și apoi mai târziu să facem dezmembrare?Asta pentru că nu suntem toți în același timp pentru a semna la notar.Multumesc anticipat.
Se eliberează un singur extras de carte funciară pentru toti 3.
Casa o puteti inscrie in rolul fiscal și acum, in baza certificatului de moștenitor și autorizației de construire, tot pe numele tuturor.
De fapt e și indicat sa o faceti pentru că la dezmembrarea terenului, apartamentarea casei și partaj veti avea nevoie de certificatul de atestare fiscală și de Adeverința de la Registrul Agricol. Deci imobilul trebuie luat in evidenta pana atunci.
Dacă nu puteti fi prezenți cu toții, puteti lasa procuri.
Bloc nedeclarat
Luciana44
Am cumparat in 2014 un apartament la etajul 2 , intr-un bloc nou D+P+2E +E3. In 2015 persoana cu apartament cumparat la parter incepe la subsol o ... (vezi toată discuția)