avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se comunică o decizie de respingere de acordere ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se comunică o decizie de respingere de acordere indemnizație crestere copil?

Copilul mi s-a nascut in 09.04 2017. Am avut un P.F.A. din 2014. Venitri am avut pana in decembrie 2015. .P.F.A.-ul l-am avut deschis pana in iunie 2016. Nu sunt convins ca nu aveam dreptul sa primesc indemnizatia de crestere a copilului. Mi s-a spus telefonic ca daca mai aveam o factura in 2016 , beneficiam de indemnizatie. Mi se pare ciudat, ca pentru o factura , sa zicem de 10 lei , mi s-a respins dosarul. Si mai ciudat mi s-a parut ca m-au pus sa le dau o declaratie ca nu am avut venituri in 2016 . În mintea mea s-a creat un scenariu ca ei s-au asigurat ca mi-am luat gandul de la indemnizatie deşi ea s-a aprobat şi banii ajung în contul cuiva. (Nu am primit nici o scrisoare sau altceva oficial ca mi-a fost respins dosarul ,ci doar un telefon). Sper sa ma puteti lămuri.
Perioada care trebuia luata in calcul era : mai 2015 - aprilie 2017

Ordinul 1474/2011
1. situatie :
Referitor la persoanele fizice autorizate cărora Agenţia Naţională de Administrare Fiscală le impune o cotă de impozitare pentru tot anul, chiar dacă aceste persoane realizează sau nu un anumit venit

solutie: În această situaţie, dacă persoana respectivă plăteşte impozit aferent unui an întreg, se va proceda astfel: se va împărţi venitul estimat sau realizat la numărul de luni în care au fost realizate, respectiv la douăsprezece luni ori până la data efectivă a suspendării activităţii.


2. situatie :Persoanele care au desfăşurat activităţi supuse impozitului pe venit şi figurează în evidenţele administraţiei financiare cu venituri pe minus.

solutie : Faptul că persoana nu a realizat venituri pe perioada cât a desfăşurat activitate profesională nu este un impediment în acordarea indemnizaţiei pentru creşterea copilului. Perioada de eligibilitate de douăsprezece luni anterior datei naşterii copilului este îndeplinită, chiar dacă în evidenţele administraţiei financiare acestei persoane i-a rezultat un venit pe minus. În această situaţie, cuantumul indemnizaţiei este de 1233 lei lunar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru informatii. Cum as putea rezolva aceasta problema. Unde ar trebui sa ma duc?la un avocat?
Asteptati sa va fie comunicata decizia AJPIS, dupa care o contestati.
Dosarul l-am depus acum 7 luni si decizia de respingere mi-a fost spusa prin telefon. Dar reamintesc ca PFA-ul l-am inchis in iunie 2016 .
Oare am avut impozit impus pe tot anul? ...cum scrie in lege?

Alte discuții în legătură

Cum se calculează o indemnizație creștere copil dacă am avut un p.f.a. si cele 12 luni sunt constituite din 6 luni in care am avut venit si 6 luni in care nu am avut venit? Gabrielmarian1986 Gabrielmarian1986 Precizez ca la PFA plateam impozit in functie de venit (Nu aveam un impozit impus anual de ANAF.). Dosarul de indemnizatie copil mi-a fost respins pe motiv ca ... (vezi toată discuția)
Decizia definitivă se poate ataca cumva? Gabrielmarian1986 Gabrielmarian1986 După ce am cerut sfatul pe avocat .net despre situația mea în care mi-a fost respins dosarul de indemnizație creștere copil, am primit raspuns favorabil ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie nou-nascut ytsejam ytsejam Buna ziua, Sotia are i.i. (intrepr. individ.) care desfasoara activitate neintrerupta de aprox. 5 ani si avem un copil nascut in 3 ianuarie 2016. Sotia nu a ... (vezi toată discuția)