avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț de soț infidel și dezinteresat de copil. Ce ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț de soț infidel și dezinteresat de copil. Ce șanse am să obțin autoritatea părintească exclusivă?

buna ziua.cine ma poate ajuta si pe mine cu un sfat.as dori sa intentez divort dat fiind faptul ca sotul e plecat de 8 luni din tara si de 4 luni are o amanta cu care se si afiseaza pe facebook si peste tot.in ultimele 4 luni am primit o suma infima de la el.el fiind rezident in alta tara si castigand destul de bine.ce sanse am sa castig eu copilul avand in vedere ca nu am loc de munca.locuiesc singura cu copilul in casa parintilor mei.numai eu m.am ocupat de copil.am avut 2 internari in spital in acest timp in care lui nu ia pasat.nu ia legatura cu copilul.sunt ajutata de parintii mei financiar avand destule dovezi prin care ei mi.au trimis bani insa nu stiu daca se iau in calcul.pensia se stabileste la venitul pe care il realizeaza el acolo?am adresa lui de acolo si locul de munca.i.am cerut procura pt a merge cu minorul in vacanta la bunicii materni si mu binevoieste sa imi dea
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
Manuela Rășină, administrator
Pt a obtine custodia exclusiva totul depinde de probe. Un sot infidel nu e automat un tata dezinteresat si neimplicat. Asta va trebui sa probati in instanta.

Casatoria va fi desfacuta probabil din culpa lui exclusiva daca demonstrati o relatie extraconjugala, sens in care pozele de pe Facebook pot fi folosite caci s-a stabilit deja in jurisprudenta ca este vorba despre un spatiu public si nu privat.

Locuinta copilului va fi stabilita la dvs, mai ales daca asigurati o continuitate in acest sens sidaca aveti persoane care va pot ajuta.

Ideal ar fi sa aveti si dvs venituri care sa asigure intretinerea minorului.

Atentie cu acele internari in spital sanu va dezavantajeze.

Pensia se va calcula raportat la veniturile tatalui pe ultimele 6 luni anterioare introducerii actiunii dar se va acorda - atentie -incepand cu data depunerii cererii la instamta.
Nu va trebuie motiv de divort pozele cu actuala.Daca le folositi se poate ca judecatorul sa creada ca vreti sa va razbunati pe el ca va parasit si de asta cereti custodie exclusiva.poate sa le folositi sa spuneti nu mai merge nu ne mai potrivim drept dovada uitati el este deja cu cineva, asta e nici eu nu mai simteam nimic pentru el,deci nu ne mai poate tine o hartie pe amandoi.

Eu va propun altceva,pana la urma va intereseaza copilul si sa puteti iesi cu el din tara la parintii dvs.
Cereti divort, autoritate parinteasca comuna cu domiciliul la dvs,pensie alimentara de 1/4 din salariul lui,program de relatii personale copil tata la decizia judecatorului si punctul 4 consimtamant sa puteti iesi din tara in tara in care stau bunicii oricand pe minim 5 sau 10 ani.
Daca cereti iesirea din tara in orice tara oricand se poate interpreta ...ca puteti pleca in Panama de exemplu sa munciti si tatal cum isi mai vede copilul?Asa daca cereti de ex acces nelimitat pentru perioada vacantelor 15 iunie 15 septembrie si 15 decembrie 15 ianuarie pentru Spania de ex... unde sunt bunicii sa zicem, judecatorul va zice daca bunicii oricum ii intretine de ce sa nu vada oricand copilul/nepoata daca totau posibilitatea sa i vada sa achite transportul....este in interesul copilului sa dau drept de iesire caci uite mama cere doar pentru tara in care sunt bunicii si doar in vacante in rest tatal poate sabsi vada copilul daca vrea dupa programul pe care ilndecid eu...
Trebuie sa se vada buna vointa, daca mergeti la extrem, autoritate exclusiva, iesire din tara oricand oriunde, tatal fara program si exclus din viata copilului le va respinge pe toate, va da divort,nu conteaza motivul,nu ne mai potrivim s a consumat dragostea dintre noi, autoritate parinteasca comuna, o sa fie si o problema ca nu aveti venituri iar pentru fiecare iesire din tara va trebui sa faceti cate un proces de incuvintare iesire din tara pentru fiecare vacanta si cu cate 6 luni inainte ca sa se judece definitiv fond plus apel...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Custodie totala Anca boca Anca boca Daca tatal minorului este in inchisoare pot obtine custodia totala a minorului ? Din Mai 2017 acesta nu a mai venit acasa , el fiind inchis pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Custodie totala anemone4u86 anemone4u86 De poate obtine custodie totala asupra minorului, in ideea in care in prima instanta s-a stabilit custodie comuna. Si daca celalalt parinte nu isi exercita ... (vezi toată discuția)
Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)