avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donație casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donație casa

Bună ziua, am un vecin care dorește să-mi cedeze o casa de locuit, nu este întăbulat, acuma se lucrează la cadastru, este divorțat, are 2 copii, el nu dorește să lase la copii ceva ,ce trebuie să fac să treacă casa pe numele meu? Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai2e , utilizator 16:39, 31 Decembrie 2017
Sa v-o vândă sau sa îl întrețineți în schimbul casei.
Nu sint in masura sa dau sfaturi dar pot sa spun un singur lucru, eu am probleme cu copii defunctului dupa ce am primit prin donatie o cota parte dintr-o casa . Sint prin procese pt anularea actului de donatie . Sa mergi si sa te interesezi bine inainte de a face . ceva . Portite si scaparii sint o gramada. Eu nu m-am interesat bine inainte de a face actul notarial si nici notarul nu mi-a explicat tot. Mi-a zis doar ca pot urmasii sa imi ceara o cota parte din casa (in bani) dar doar in instanta. Deschideti bine ochii si interesativa bine sa nu ajungeti ca mine , sa mai si bagati bani in casa si sa ramaneti fara ea. Un an nou fericit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul ... Anca RYB Anca RYB Bună ziua,soacra mea vrea sa treacă apartamentul pe soțul meu,recent a murit socru,ei sunt trei copii un băiat și 2 fete.Una din fete nu vrea nimic ... (vezi toată discuția)
Succesiune casa - apartament 2 camere - bucuresti zona militari Palcu2012 Palcu2012 Buna ziua . As dori sa deschid succesiune la apartamentul in care stam . Parintii sunt decedati si nu a fost facuta succesiunea la nici unul dintre ei ... (vezi toată discuția)
Ce contract ar trebui sa fac ?? curryman curryman Salutare ,am si eu o problema si as fi recunascator daca cineva ma poate ajuta cu un sfat. Treaba sta in felul urmator : Tatal meu a decedat acuma cativa ... (vezi toată discuția)