avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia pentru creșterea copilului in cazul ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia pentru creșterea copilului in cazul studentelor

Buna seara,sunt in ultimul an la facultate(la zi),la anul urmează sa imi dau licența .Intrebarea mea este,in cazul studentelor care urmează sa devină mame statul acorda indemnizația pentru creșterea copilului și pe ce perioada
Cel mai recent răspuns: Mihaela.L , utilizator 17:18, 31 Decembrie 2017
Durata CCC este de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap.

OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.

......
(5) Cele 12 luni prevăzute la alin. (1) pot fi constituite integral şi din perioadele în care persoanele s-au aflat în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
m) frecventează, fără întrerupere, cursurile de zi ale învăţământului preuniversitar, inclusiv în cadrul programului "A doua şansă", sau, după caz, universitar la nivelul studiilor universitare de licenţă ori de master, precum şi ale învăţământului postuniversitar la nivel de masterat, organizate potrivit legii, în ţară sau în străinătate, într-un domeniu recunoscut de Ministerul Educaţiei Naţionale, cu excepţia situaţiei de întrerupere a cursurilor din motive medicale;
....

In speta, puteti beneficia de indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Duminică, 31 Decembrie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va mulțumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot primi maternitate daca sunt studenta in an terminal si urmeaza sa ma inscriu la master? Iulia_Pop13 Iulia_Pop13 La inceputul lunii iulie imi voi sustine lucrarea de licenta, iar imediat dupa aceea intentionez sa ma inscriu la masterat. Intrebarea mea este, daca sunt ... (vezi toată discuția)
Prenatal Anna Maria Emilia Anna Maria Emilia Buna ziua!sunt eleva la Frecventa redusa in ultimul an si sunt insarcinata in 4 saptamani as putea beneficia de indemnizatie pentru cresterea copilului ,sau ... (vezi toată discuția)
Cum pot beneficia de indemnizatia crestere copil pentru mame studente? SIonela SIonela Buna ziua. Sunt studenta in anul 3 la o facultate de stat, la buget si sunt insarcinata. Urmeaza sa nasc in luna decembrie. in aceste conditii pot beneficia de ... (vezi toată discuția)