avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Dosar Comercial pierdut la Curtea Suprema !!!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Dosar Comercial pierdut la Curtea Suprema !!!

Buna Ziua,

Asi dori sa stiu daca mai exista cai de atac dupa Curtea Suprema.
Am fost tarati intr-un proces murdar plin de interese pe care l-am pierdut cu brio in toate instantele in cel mai pur stil romanesc....fara a se demonstra ceva clar, totul invartindu-se in jurul unei legi confuze care spune 2 lucruri ce se bat cap in cap.

Daca sunt persoane cu experienta in domeniu si care ar putea sa ma ajute asi putea veni cu dosarul sa discutam pe fapte.

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexander15 , utilizator 15:00, 15 Octombrie 2009
Stimate domn,

Hotararea data de Curtea Suprema este definitiva si irevocabila.
ea poate fi totusi atacata cu contestatie in anulare sau cu revizuire, daca evoca fondul, care sunt cai extraordinare de atac.
trebuie sa stiti ca aceste cai de atact extraordinare pot fi exercitate numai in anumite conditii si numai pentru anumite motive enumerate de codul de procedura civila.
oricum, fiind o hotarare data de Inalta Curte, cel putin teoretic poate fi atacata numai la Inalta Curte, deci cu sanse minime de reusita.
totusi exista posibilitatea sa atacati si una din hotararile anterioare, respectiv pe cea din apel.
totul depinde insa de conditiile speciale din speta dvs.
eu va sfatuiesc sa conslutati un avocat care sa studieze dosarul in amanunt, altfel nu puteti primi un raspuns concret pe acest forum.
Nu cred ca mai aveti de face sub aspectul sanselor reale de reusita.
Doar la CEDO daca e chiar pe fata treaba.

Despre ce era vorba?
Este vb de un spatiu cumparat de la o societate comerciala...spatiu care a fost scos la licitati dupa ce respectiva firma a intrat in imposibilitate de plata.
Ulterior ne-am trezit in fata faptului implinit....fosta firma de stat, privatizata de AVAS, primise acest spatiu in folosinta pe 10 ani de la o alta firma de stat in bara unui HG...la privatizare s-a hotarat introducerea in capitalul social a acelui spatiu, lucru care practic ii face propietari de drept....
In final noi am fost scosi in fata ca niste cumparatori de rea credinta, ni s-a anulat contractul de vanzare cumparare si ni s-au dat despagubiri exact suma care am platit-o acum 8 ani fara nici un fel de actualizare....
E ca naiba totul si sincer nu stiu unde sa mai mergem si ce sa mai face....

Multumesc!
ca instanta "superiora" si numai in situatia in care ati epuizat toate caile de atac ce ar putea fi incidente in cauza, va puteti adresa CEDO (Curtea Europeana a Drepturilor Omului)
Alexander15 a scris:

Este vb de un spatiu cumparat de la o societate comerciala...spatiu care a fost scos la licitati dupa ce respectiva firma a intrat in imposibilitate de plata.
Ulterior ne-am trezit in fata faptului implinit....fosta firma de stat, privatizata de AVAS, primise acest spatiu in folosinta pe 10 ani de la o alta firma de stat in bara unui HG...la privatizare s-a hotarat introducerea in capitalul social a acelui spatiu, lucru care practic ii face propietari de drept....
In final noi am fost scosi in fata ca niste cumparatori de rea credinta, ni s-a anulat contractul de vanzare cumparare si ni s-au dat despagubiri exact suma care am platit-o acum 8 ani fara nici un fel de actualizare....
E ca naiba totul si sincer nu stiu unde sa mai mergem si ce sa mai face....

Multumesc!

S-a anulat contractul de vanzare-cumparare ?
Daca erati proprietari nu avea cum sa se vanda un bun aflat in proprietatea firmei dvs.

Alte discuții în legătură

Fond funciar ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am introdus o actiune pentru reconstituirea dreptului de proprietate pentru o suprafata de teren in baza legii 147/2005.am ... (vezi toată discuția)
Cedo Oana Istina Oana Istina intrebare: Pentru ca o cauza sa fie acceptata la CEDO trebuie sa fi trecut prin contestatie in anulare sau revizuire sau e de ajuns numai recursul? (vezi toată discuția)
Plangere cedo bcory bcory Buna seara, Ma poate ajuta cineva cu un formular si cu ceva sfaturi pt. a redacta o plangere la CEDO? Fac precizarea ca am luat cunostiinta de durata de 6 ... (vezi toată discuția)