avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Mi-au fost furate bunuri în valoare de 3500 de lei la ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Mi-au fost furate bunuri în valoare de 3500 de lei la salonul de înfrumusețare. Cum îmi pot recupera paguba?

Buna ziua,
Ieri ma aflam la un salon de infrumusetare si una din angajatele salonului mi-a zis sa imi pun geaca in cuierul special amenajat (initial o aveam langa mine). Nu imi amintesc daca a specificat sa imi pun si geanta. Le-am lasat pe amandoua si mi s-a furat din geanta un telefon in valoare de 3000 de lei si portofel cu bani si acte in valoare de 500 de lei. Am intocmit dosar penal, salonul a refuzat sa puna la dispozitia politiei imaginile de pe camere imediat, pe motiv ca nu au parola de la calculator. Le-au dat imaginile a doua zi si se vede clar furtul, dar nu si fetele faptasilor. Cuierul de unde s-a furat era langa usa (si eu trebuia sa ma gandesc, stiu).

Ideea e ca din cunostintele mele, salonul era obligat, pe perioada cat eu efectuam servicii la ei sa imi asigure protectia bunurilor.

Intrebarea mea e, pot sa le cer sa ma despagubeasca de suma pierduta? Ce lege e de partea mea?
Ultima modificare: Miercuri, 3 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 13:18, 3 Ianuarie 2018
@ kristia, Nu prea aveti temei legal de partea dvs. Au mai fost astfel de cazuri expuse aici pe forum, spre exemplu un caz in care s-a furat o geanta (cu un continut foarte valoros) din cutia de bagaje a unui supermarche, chiar de langa agentul de paza si persoana vatamata nu a putut recupera nimic. Cred ca si in cazul dvs, cel mult puteti recupera contravaloarea gentii (daca puteti sa-i probati valoarea), insa nu si a continutului gentii. Apreciez ca nu are rost sa va faceti planuri marete si oricum ce s-a intamplat a fost in 2017, deci 2018 va fi un an mult mai bun si pe plus.
am inteles, multumesc pentru raspuns; ideea e ca am acte pentru telefon si am fost vazuta cand il foloseam in salon; multumesc inca o data pentru incurajari;
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca ati depus deja plangere la politie (dupa cum ati spus) si v-ati constituit parte civila in procesul penal, asteptati solutia organului judiciar si in functie de aceasta, ulterior, analizati si posibilitatea unei actiuni civile in despagubiri impotriva salonului. Alte variante minune nu exista.
Puteti formula actiune intemeiata pe principiul raspunderii civile delictuale,conf.art.1.349,1.357-1.371 NCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Santaj OlariuClaudiuMihai OlariuClaudiuMihai Buna ziua, acum o saptamana am fost intr-un club din Bucuresti. Spre dimineata, fiind sub influenta bauturilor alcoolice, in baia baietilor au intrat un baiat ... (vezi toată discuția)
Furt din taxi torticolis torticolis Buna ziua, Intorcandu-ne de la botezul copilului cu un taxi, cand am ajuns la destinatie sotul a dus o parte din bagaje, timp in care eu am ramas cu bebe in ... (vezi toată discuția)