buna, am cautat pe forum, dar am gasit doar ceva asemanator cu ceea ce ma intereseaza. Am lucrat pana in 15 noiembrie 2008 cu program de 8 ore, apoi din 15 noiembrie 2008 pana in prezent, cu program de 2 ore. Dar la 5 ianuarie 2009, m-am angajat cu program de 8 ore la alta institutie, pana in prezent, pastranad si jobul cu 2 ore. Trebuie sa nasc pe 22 noiembrie. E, am fost la primarie sa pun mai multe intrebari cu privire la dosarul pe care va trebui sa il fac mai tarziu, si din discutie rezulta ca nu voi beneficia de acesti bani pentru ca atunci cand am lucrat cu program de doua ore, trebuia sa lucrez 8. Deci aceea perioada nu o vor lua in considerare. :O Mentionez ca am platit toate contributiile, inclusiv imp. pe venit, in acea perioada. Stiti cumva o baza legala care sa zica asa ceva, pentru ca eu nu am gasit. Eu stiu doar ca trebuie sa fi lucrat 12 luni consecutiv si sa platesc imp pe venit. Poate ma ajutati dvs. :sorry:
Va voi ruga mai intai sa ma lamuriti in ce temei legal v-ati desfasurat activitatea cu program de 2 ore pe zi, respectiv daca ati lucrat ca salariat temporar al unui agent de munca temporara sau ati incheiat un contract de munca cu timp partial, acestea fiind cam singurele posibilitati legale ca un salariat sa poata lucra 2 ore pe zi.
Pentru situatia in care ati avut incheiat un contract de munca cu timp partial, reglementarile romanesti privitoare la munca cu program fractionat au fost adoptate cu luarea in considerare a prevederilor Conventiei Organizatiei Internationale a Muncii nr.175/1994 (desi neratificata inca in Romania) si ale Directivei nr.97/81/CE din 15 decembrie 1997 privind acordul cadru asupra muncii in timp partial. Drepturile salariatuului cu norma partiala se acorda, in principiu, proportional cu timpul efectiv lucrat.
Daca insa, cei care au afirmat ca nu veti beneficia de drepturi, pt. ca ati lucrat in mod ilegal doar 2 ore pe zi acea perioada in care ati lucrat in acest mod, au dreptate, este cu totul altceva. Dar si in acest caz puteti vedea a cui este raspunderea si ce se poate face. Va astept cu lamuriri.
Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CIC, conditia este ca in ultimele 12 luni anterior datei de nastere a copilului, persoana in cauza sa fi realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Prin urmare, daca aceasta conditie este indeplinita, chiar si prin existenta unui CIM cu program partial, aveti dreptul de a beneficia de indemnizatia pentru CIC. Valoarea minima a acestei indemnizatii este de 600 lei.
Vor fi luate in calcul toate veniturile profesionale supuse impozitului pe venit, realizate in perioada de referinta (aceasta in cazul in care veti opta pentru plata a 85% din media veniturilor realizate).
1. Legea nu conditioneaza acordarea indemnizatiei de CCC de CIM cu 8 ore pe zi.
2. Important este sa aveti venituri din activitati profesionale supuse impozitarii, fara sa fie o conditie de timp lucrat pe zi.
3. Asadar in calculul indemnizatie pentru CCC intra si acel CIM cu 2 ore pe zi.
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Asa intelesesem si eu din ceea ce am citit. Sper ca vor accepta si cele de la Primarie ca trebuie luat in considerare si acel CIM cu 2 ore. O zi buna va doresc