avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de lucru 2 ore si nu beneficiez de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de lucru 2 ore si nu beneficiez de indemnizatie crestere copil?

buna, am cautat pe forum, dar am gasit doar ceva asemanator cu ceea ce ma intereseaza. Am lucrat pana in 15 noiembrie 2008 cu program de 8 ore, apoi din 15 noiembrie 2008 pana in prezent, cu program de 2 ore. Dar la 5 ianuarie 2009, m-am angajat cu program de 8 ore la alta institutie, pana in prezent, pastranad si jobul cu 2 ore. Trebuie sa nasc pe 22 noiembrie. E, am fost la primarie sa pun mai multe intrebari cu privire la dosarul pe care va trebui sa il fac mai tarziu, si din discutie rezulta ca nu voi beneficia de acesti bani pentru ca atunci cand am lucrat cu program de doua ore, trebuia sa lucrez 8. Deci aceea perioada nu o vor lua in considerare. :O Mentionez ca am platit toate contributiile, inclusiv imp. pe venit, in acea perioada. Stiti cumva o baza legala care sa zica asa ceva, pentru ca eu nu am gasit. Eu stiu doar ca trebuie sa fi lucrat 12 luni consecutiv si sa platesc imp pe venit. Poate ma ajutati dvs. :sorry:
Cel mai recent răspuns: adina80 , utilizator 13:14, 8 Februarie 2010
aceeasi problema si la mine.
in noiembrie 2008 sotia s-a angajat la o firma cu CIM 8 ore/zi. In febrarie 2009, s-a schimbat cu un act aditional la 2 ore/zi. in octombrie 2009 s-a revenit la 8 ore/zi. sotia a ramas insarcinata acum , deci noiembrie 2009. facand un simplu calcul reiese ca mai raman 2 luni cu 2 ore pe zi din anul anterior nasterii si ne e teama sa nu pierdem indemnizatie din cauza asta.
legal si teoretic ar fi in regula, dar nu se stie niciodata.
v-ati intalnit cu probleme de aceste fel?
multumesc pentru timpul acordat
Daca dna a avut un venit impozabil in fiecare luna din cele 12 anterioare nasterii, oricat de mic, atunci beneficiaza de indemnizatie.

Din pacate pe la Primarii mereu mai gasesti o tanti care a citit legea in diagonala si cel mai probabil una care nu se mai aplica de ani de zile.
Mergeti cu prevederile legale daca vi se respinge dosarul.
Dreptatea este de partea dvs.
Cu abuzuri din partea unor functionari publici care sunt pusi sa aplice o lege dar habar nu au ce contine aceasta , m-am mai intalnit si sunt convins ca o sa ma mai intalnesc. Credinta pe care trebuie sa o aveti este ca legitimitatea unei situatii trebuie sa primeze in fata abuzului (de orice forma). Daca functionarii de la primarie va refuza acordarea acelui drept, sunt obligati de lege sa isi justifice printr-un document aceasta decizie de refuz. In aceasta conditie, cu acel document nu aveti altceva de facut decat sa va adresati instantei si sa cereti sa fiti pusa in drepturi.

Repet si eu ce au spus colegii mei anterior, legea nu face referire la programul de lucru, mentioneaza doar ca trebuie sa inregistrezi in cele 12 luni anterioare nasterii copilului venituri profesionale impozabile asa cum sunt acestea definite de sodul fiscal. Oricum in formularul de adeverinta pe care trebuie sa-l elibereze angajatorul, nu scrie nicaieri programul de lucru, se mentioneaza doar venitul si in situatia in care 85% din acest venit net este mai putin de 600 lei, veti beneficia de cei 600 lei.
va multumesc
Buna ziua,
Am si eu o nelamurire. Sunt insarcinata in luna a 2-a, iar in urma cu 3 luni datorita unei alte sarcini, pierdute in prealabil, angajatorul m-a suspendat timp de 3 saptamani pentru cercetare disciplinara, fara plata salariului si a contributiilor aferente acestuia. Ca urmare in una din cele 12 luni de contributii am doar cateva zile lucrate. Influenteaza asta in vreun fel dreptul la indemnizatia de crestere a copilului?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil alexandradian_a@yahoo.com alexandradian_a@yahoo.com Buna ziua, Va rog, spuneti-mi pt cazul urmator: daca din aprilie 2010 a trecut la program de 2 ore /zi, mai primeste indemnizatie pt crestere copil pana la ... (vezi toată discuția)
Indemnizati pt. crestewrea copilulu andreea1824 andreea1824 pot beneficia de indemnizatie pt. cresterea copilului,daca eu lucrez de 1 an si jumatate cu contract de munca cu 2 ore? Va multumesc (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului clara112 clara112 Buna ziua! Sunt insarcinata in 8 saptamani si am cim partial de 4 ore. Lucrez la actualul loc de munca de la 01.03.2009; anterior am lucrat cu norma intreaga ... (vezi toată discuția)