avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat cu drepturi limitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat cu drepturi limitate

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o dilema.
Se poate ca un asociat sa aiba drepturile limitate de angajarea in cadrul firmei. Adica partile sociale sa fie redistribuite administratorului daca acesta demisioneaza din cadrul firmei.

Daca se poate, va rog sa imi transmiteti care ar fi procedurile si metodologia aferenta.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Fănel Plopeanu , Consultant asigurari 10:06, 15 Octombrie 2009
daca cineva pleaca din firma de tot si nu mai vrea sa aiba de-a face cu firma, trebuie sa cesioneze partile sociale si asta se face printr-un act aditional la statutul si actul constitutiv al societatii
Sincer, n-am prea inteles intrebarea.
Asociatul n-are cum sa demisioneze, iar partile sociale reprezinta de fapt aportul acestuia la capitalul social, intinderea drepturilor si obligatiilor sale.

Poate incerci sa fii mai explicit, pt a te putea ajuta c-un sfat
Buna din nou,

Imi ce scuze ca nu am fost destul de explicit.

Ideea de baza era aceea de a promova un angajat la statutul de partener prin oferirea acestuia de parti sociale in cadrul firmei (SRL).

Temerea este loialitatea angajatului.

Ideea era aceea de lega statutul de angajat in cadrul societatii cu cel de asociat. In cazul in care persoana respectiva nu mai este interesata sa lucreze in cadrul firmei, atunci odata cu incheirea contractului de angajare sa se piarda drepturile la partile sociale oferite.

Sper ca acum am reusit mai bine sa explic.

Astept cu deosebit interes feed-back asupra posibilitatii si a metodei de realizare a celor mentionate mai sus si care ar putea fi consecintele neplacute.

Cu multumiri anticipate,
Silviu
Ar trebui sa specificati in ce tip de societate este asociat.
Daca este un S.R.L., din punctul meu de vedere, nu se pot asocia si nici limita drepturile si obligatiile ca si asociat intr-o societate comerciala cu drepturile si obligatiile angajatului.
Deaceea consider ca drepturile si obligatiile unui asociat nu pot fi limitate - in speta Dumneavostra doriti ca asociatul angajat odata cu pierderea calitatii de angajat sa piarda si calitatea de asociat. Ca si angajat presteaza o activitate remunerata in baza codului muncii - iar ca si asociat depune un capital social (cu tot ce implica acest fapt).
Va recomand "stock option plan" cu clauze in oglinda (sa aveti si Dvs. optiunea de a rascumpara actiunile/partile sociale, nu numai salariatul de a le dobandi).

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retragere asociat dintr-un srl pt ca nu e de acord cu marirea capitalului social cristan cristan Am un procent mic de parti sociale si vreau sa ma retrag dintr-un srl caruia banca i-a impus cresterea capitalului social pentru a-i mentine creditul. Ceilalti ... (vezi toată discuția)
Legea business angels AViorel AViorel Buna ziua, In legea proaspat adoptata in Parlament, in ceea ce priveste calitatea de investitor privat - Business Angel, la Art. 2(1) pct.a), se face ... (vezi toată discuția)
Partaj Car m n Car m n Buna ziua! In cazul unui divort, la partaj, pe lângă bunurile mobile si imobile dobândite în timpul casniciei, se includ si dividendele unei părți (care ... (vezi toată discuția)