LA MULTI ANI ! IN 2018 .Buna ziua ,in anul 2016 am dorit sa fac imtabularea unui teren intravilant in satul natal pentru a face un proiect da casa . Cand am dat titlul pentru intocnirea actelor persoana care urma sa se ocupe a constatat o greseala ,adica nr. topografic a parcelei nu corespundea el coincide cu nr . de casa unde locuiesc acum (in 1979 am cumparat alta casa unde locuiesc momentan )pe titlu este trecut nr.topografic (nr. parcela identic cu cel de casa unde locuiesc momentan). Pe data de 21.10.2016 am depus o cerere de corectare a titlului impreuna cu titlul de propietate in original la comisia agricola din comuna iar de atunci sunt mintit ba de primar ,ba de topometristul comunei, ba de comisia agricola ,le-am solicitat sa-mi dea un raspuns scris sau pe email nu am primit nici un raspuns doar din discutiile telefonice ca nu are fonduri am asteptat suplimentarea fondurilor si tot nimic ,mi sa spus ca trebuie sa faca mai multe masuratori fiinca in parcela respectiva sunt mai multe greseli si trebuiesc corectate dar nu s-a facut nimic doar niste masuratori si fara nici un rezultat . In decembrie am revenit la primarie cu o alta cerere care se refera la aceeasi cerere din octombrie 2016 solicitind sa mi se dea in scris in termen de 30 zile un raspuns .Au trecut cele 30 de zile nici un raspuns ,l-am sunat pe primar si mi-a spus ca o sa ma sune el si o sa-mi comunice rezultatul dar nu m-a sunat nici acum . Prin aceasta va rog cui sa ma mai adresez pentru a se rezolva problema ,am fost si la Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara a judetului Alba care mi-au spus ca cei din comuna trebuie sa rezolve greseala fiinca este a lor nu a OCPI-ului am discutat si cu un avocat pentru a inainta un proces impotriva primarie dar a spus ca tot primaria trebuie sa faca corectura si dupa aceea are rol procesul .Va rog ajutati-ma cu sfaturii. Va multumesc pentru rabdarea si timpul acordat si astept raspunsurii. Cu respecte Teodor Popa
dumifilote
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Cautati un alt avocat care se pricepe si mai ales care vrea sa va ajute. Formulati o actiune in instanta impotriva CLFF din comuna in care se afla terenul si a CJFF Alba, prin care cereti rectificarea titlului de proprietate. Instanta va desemna un expert topo-judiciar pentru identificarea terenului in cauza si a nr. topografic corect.
Daca terenul se afla in intravilan, identificarea ar trebui sa se faca destul de usor. Atat la primarie cat mai ales la OCPI ar trebui sa existe planuri parcelare sau chiar cadastrale. Va trebui sa achitati onorariile pentru avocat si expert. Solicitati cheltuieli de judecata si aveti sanse mari sa le obtineti. Daca asteptati sa rezolve primarul, s-ar putea sa mai dureze multi ani.