avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1331 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cumpărare vânzare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cumpărare vânzare tva

O societate A cumpara de la un furnizor din România marfa căreia ii pune o cota de adaos și o revinde unui client tot din România .Marfa circula de la furnizor direct clientul final. Societatea A colectează și deduce TVA și calculează impozit pe profit pot.adaosul comercial Este corect dacă marfa nu a trecut prin firma sa se înregistreze facturile.
Menționez ca la contabilitate sunt documente justificative factura furnizorului,nir,factura de vanzare
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:42, 5 Ianuarie 2018
Este corect. Gestionarul marfii face receptia la cumparare, intocmeste NIR si face factura clientului. Dacă s-a deplasat si a avut grija ce semneaza, e ok.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nir si registru de casa Endelus Endelus buna ziua. ma pregatesc sa devin administrator al unui srl si am cateva nelamuriri: ce este acela un nir si cum se completeaza sau ce este acela un registru ... (vezi toată discuția)
Facturi cu minus fanietta fanietta Buna, as avea doua intrebari pentru o II, comert cu amanuntul 1. Pentru facturile cu minus ar trebui trecut in raportul de gestiune la iesiri valoarea de ... (vezi toată discuția)
Combustibil luciapap luciapap Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022? Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)