avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... poate ma ajuta cineva
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

poate ma ajuta cineva

doresc sa stiu daca,dupa ce politia inchide un dosar,inainte de al inainta parchetului, nu are obligatia de a anunta inculpatul si de ai aduce la cunostinta toate piesele dosarului? in fapt in seara zilei de 31 ianuarie ac,fiul meu a produs un accident de circulatie soldat cu o victima.el a fost cel care a chemat atat smurd-ul cat si politia,a fost testat cu alcooltestul[nu bause].in prima faza medicii de la spital nu au vrut sa interneze victima deoarece nu avea decat o intindere de ligament dar la dorinta victimei a fost internata 2 zile.victima a pretins 50 mil,bani pe care nu aveam de unde sa-i dau,asa ca am preferat litera legii.ideea e ca pana in luna octombrie, desi fiul meu a tinut legatura permanenta cu politistul anchetator nu i s-a spus ca in luna august dosarul fusese inaintat parchetului.azi fiul meu s-a dus la parchet unde a aflat ca dosarul a plecat la sf lunii august cu inceperea urmaririi penale inapoi la politie[lucru pe care din nu stiu ce motive politistul a ascuns ca dosarul este inapoi la el] intrebarile mele sunt:1] inainte sa fi fost trimis la parchet dosarul, fiul meu nu trebuia sa-l vada? si 2] care este modalitatea ca fiul meu sa vada acest dosar, sa vada toate actele depuse la dosar? si inca ceva: care este termenul limita in care victima poate sa-si scoata certif medico legal si sa-l depuna la dosar?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:29, 14 Octombrie 2009
Va propun sa va angajati un avocat -- el are cunostintele necesare pentru a verifica continutul dosarului si poate sa va ajuta si cu privire la certificatul medico-legal.
1 politia nu inchide dosare,ci propune in baza faptelor,coroborate cu probele concluzii,care la randul lor sunt analizate de procurorul de caz,care dispune dupa caz,rezolutie ,sau rechizitoriu
2 Nu este obligatoriu ca politistul sa fi ascuns,exista posibilitatea faptica ca dosarul sa se afle in procedura legala de repartizare de la o competenta la alta prin corespondenta.Nu exista obligatia de vedere a dosarului inainte de a fi returnat la parchet.Avand in vedere calitatea fiului dvs in cauza penala
respectiva,NU exista posibilitatea ca acesta sa parcurga personal continutul materialului probator.Angajati aparator care detine autoritatea si competenta sa reprezinte si sa apere interesele fiului dvs.

va multumesc mult pentru raspunsurile promte si la obiect.dar as vrea sa mai stiu ceva: accidentul s-a produs in seara zilei de 31 ianuarie in jurul orei 22.victima a scos certf medico legal in data de 21 iulie cu 25 de zile de ingrijiri.pentru o intindere de ligament. normal care ar fi termenul de eliberare al unui cf med legal la ceea ce a suferit victima?
Concret care este diagnosticul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar trimis catre parchet in caz de victime. xuser xuser De fiecare data cand este vorba de victime umane, politia trimite dosarul procurorului? Ce trimite defapt? procesul verbal de constatare sau ce? Am auzit ca ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa-nelamurire danieln danieln buna, as dori daca se poate un sfat cu privire la urmatoarea problema: in urma cu o luna, am pierdut controlul autoturismului din cauza unei gropi si am ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima pe trecerea de pietoni danilas danilas buna ziua am avut ghinionul sa am un accident pe trecerea de pietoni,respectiv,o doamna in varsta de 68 ani a luat-o la fuga pe trecerea de pietoni,ea ... (vezi toată discuția)